Acasă Politica Lasat fara majoritate in Consiliul Local. Ion Lungu lasa sa se inteleaga...

Lasat fara majoritate in Consiliul Local. Ion Lungu lasa sa se inteleaga ca se va inscrie curand intr-un partid


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care şi-a declarat recent independenţa politică, demisionând din PDL, a lăsat de înţeles, miercuri, în finalul conferinţei săptămânale de presă, că ar urma să se înscrie într-un partid.

ion lungu, cosmin romega si valentin adomnicai



În cadrul conferinţei de presă, Ion Lungu a fost întrebat dacă intenţionează să modifice atribuţiile viceprimarilor în condiţiile în care PNL ar dori schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD, Gavril Vârvara.

El a răspuns că nu are nici un motiv să se gândească la chimbarea atribuţiilor viceprimarilor.

Întrebat dacă va fi înlocuit viceprimarul Vârvara, Ion Lungu a spus că e un atribut al Consiliului Local să facă noi majorităţi.

„Nu am avut nici un fel de problemă cu nici unul dintre viceprimari”, a explicat primarul.

El a subliniat că este independent.

Totodată, Ion Lungu a arătat că nu vede o majoritate largă în Consiliul Local.

„Nu văd o majoritate foarte largă. Poate fi una de la şedinţă la şedinţă. Eu m-am învăţat să lucrez şi aşa. Eu rămân independent”, a spus Lungu.

Totuşi, după ce a fost întrebat dacă i se pot adresa şi întrebări politice, cum ar fi că a refuzat, în 2012, să preia conducerea organizaţiei municipale PDL Suceava ceea ce i-ar fi adus şi susţinerea din partea partidului pentru o nouă candidatură, Ion Lungu a refuzat să răspundă.

El a spus că la întrebările politice va răspunde la sediul partidului, şi că nu mai e mult până să o facă.

„(La întrebările politice răspund) la sediul partidului. Şi nu mai e mult până acolo”, a spus Ion Lungu, care a menţionat că a dat astfel un semnal.

Potrivit unor surse politice, Ion Lungu ar urma să se apropie de UNPR.

Ion Lungu a fost ales primar în anul 2004 când a candidat din partea PNL. El a părăsit PNL în anul 2008 înaintea alegerilor locale şi a candidat pentru un nou mandat din partea PDL.

După ce în 2012 a fost reales pentru a treia oară în funcţie dar la o diferenţă mică faţă de contracandidatul său Alexandru Băişanu, Ion Lungu a anunţat că renunţă la funcţiile politice din PDL.

El a renunţat şi la calitatea de membru al PDL după ce în toamna anului trecut Guvernul Ponta a emis o ordonanţă care permitea aleşilor locali să renunţe la partidul pe lista căruia au fost aleşi fără să-şi piardă mandatul.

Ordonanţa a fost declarată neconstituţională.

Parlamentul urmează să adopte o nouă lege prin care să fie tranşată problema aleşilor locali care au părăsit partidul folosindu-se de prevederile respectivei ordonanţe de urgenţă.

 

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version