Tiberius Bradatan: „Vrem sa prindem in bugetul pe 2015 aproximativ 500.000 de euro pentru extinderea UPU Suceava”


Intră acum și în grupul de

 

Conferinta de presa la sediul PSD Suceava

sfecla, girigan, bradatan

Tiberius Bradatan, consilier local PSD:

„Incepem sa contabilizam care sunt problemele majore ale comunitatii si sa le prioritizam la rezolvare. Ne-am asumat fiecare dintre consilieri cateva teme si in functie de profesiile noastre.

Am incheiat in 2014 tot ce inseamna modernizare in sectiile spitalului si tema prioritara e extinderea si dotarea corespunzatoare a UPU. A venit momentul sa o aducem la standardele dorite de toti.

Vrem sa prindem in bugetul pe 2015 aproximativ 500.000 de euro pentru extinderea UPU. Vom face demersurile pentru o alta actiune, cofinatarea activitatii de cardiologie interventionala care inseamna salvarea de vieti omenesti. Trebuie sa avem cat mai aproape de pacient acest lucru.

Vom avea discutii si cu ceilalti colegi din CL si cu primarul, dar vrem sa crestem finantarea pentru institutiile de invatamant din oras. E o batalie pe care suntem dispusi sa o purtam pana la capat si daca e nevoie, vom convinge om cu om. Vom discuta in CL, in 2015, doar problemele comunitatii si orice activitatea politica din CL e una lipsita de sens si nu face decat sa aduca rau comunitatii.”

Eugen Girigan, consilier local PSD:

„Am discutat la nivelul ACET si am facut un program astfel incat sa deranjam cat mai putin locuitorii Sucevei cu implementarea reabilitarii retelei de apa si canalizare. Speram ca si constructorul sa respecte ce s-a stabilit. In ce priveste alocarea sumelor pentru strazi, grupul PSD va sustine sa fie 20 milioane lei, e cea mai mare suma din acest mandat. Speram ca si ceilalti consilieri sa fie de acord cu asta.

Datoriile catre constructori pe 2014 sunt de doar 1 milion lei si se vor putea da bani pentru reabilitarea unor noi strazi. Am cerut primarului ca fiecare strada inventariata de specialistii din primarie sa fie diagnosticata asupra nevoilor de interventie asupra ei. vrem sa stabilim o ierarhie a nevoilor.”

Doinita Cocriş, consilier local PSD:

„Numarul de caini din adapostul Sucevei este foarte mare. A fost depasita capacitatea acestuia de trei ori. Vrem sa largim adapostul si sa angajam medici veterinari.”

Cornel Grosar, consilier local PSD:

„Avem nevoie si de hrana pentru suflet la Suceava, cultura si tineret. Suceava are potential de a deveni cu adevarat o capitala de judet si de a avea o identitate culturala si propun un pact pentru Suceava-oras cutural. Nu vad de ce nu am putea face ce e mai bine pentru sucevean si sa ne intelegem toate formatiunile politice.

Exista balurile bobocilor care an de an promoveaza valorile sucevene. Putem face un proiect pentru a inchiria spatii pentru elevi in casa culturii din oras.

Cred ca trebuie refacut acel consiliu local al tinerilor care poate genera proiecte de hotarare care sa imbunateasca viata publica. Poate ca e timpul sa facem si un centru pentru tineret ca sa invete tinerii sa ia banii UE pentru proiecte locale.

Daca bugetul va fi chibzuit si folosit asa cum trebuie banii vor ajunge in acest an. Trebuie sa ne impunem din ce in ce mai mult pe harta tarii.”

 

 


Intră acum și în grupul de