Plangere penala in rem pentru infractiuni comise la Termica SA, formulata de consilierii locali ai PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat joi că doreşte ca plângerea penală in rem pentru infracţiuni comise la Termica SA, formulată de consilierii locali PSD Suceava, să fie semnată de toţi aleşii municipali, mai ales că această societate, care este în insolvenţă şi este administrată de administratori judiciari, aparţine Consiliului Local.

Liderul social-democraţilor suceveni a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că aleşii locali ai PSD Suceava au formulat plângere penală in rem pentru fapte şi nu faţă de persoane, în cazul modului de gestionare a societăţii de transport şi distribuţie a agentului termic din municipiul Suceava, Termica SA.

Donţu a menţionat că documentul va fi depus la secretarul Consiliului Local Suceava unde va putea fi semnat şi de ceilalţi consilieri locali din alte grupuri politice, după care va fi transmis organelor abilitate.

În plângerea penală sunt vizate două tipuri de fapte, unele cu privire la neasigurarea continuă a furnizării agentului termic în municipiu, iar o alta privind procedura insolvenţei.

dontu, cocris, grosar

În ceea ce priveşte neasigurarea continuă a furnizării de agent termic în municipiu sunt semnalate infracţiuni cum ar fi gestiunea frauduloasă, abuz în serviciu şi deturnarea de fonduri.

În ceea ce priveşte procedura insolvenţei, în plângerea penală se arată că nu s-a dispus deschiderea contului unic al societăţii de administratorul judiciar cu consecinţa fraudării intereselor creditorilor, dar şi că administratorii judiciari au început un litigiu fals privind terenurile din zona Termica.

În plângere se mai cere să se verifice, dacă planul de reorganizare elaborat în speţă nu este făcut pentru inducerea în eroare a organelor statului, dar şi modul în care s-a ajuns ca staţia de transformare de 110kw aparţinând societăţii să fie distribuită peste ordinea de preferinţă stabilită de lege.

Tot în ceea ce priveşte procedura insolvenţei, consilierii locali PSD Suceava cer analizarea modalităţii de efectuare a procedurilor de achiziţie a materiei prime, a modului în care s-a diminuat capitalul societăţii de termoficare, dar şi a legalităţii gestionării regimului juridic al bunurilor mobile şi imobile ale Termica SA.


Intră acum și în grupul de