Dontu despre demisia lui Ponta pentru ca nu a castigat prezidentialele: „Nu cred ca putem sa incepem sa vorbim despre o schimbare”


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a apreciat că liderul PSD, Victor Ponta, nu putea să prevadă că un candidat gen Iohannis are capacitatea de a coagula o nemulţumire generală faţă de clasa politică, mai mult decât a reuşit Traian Băsescu care a folosit toate tehnicile de manipulare.

Referindu-se la declaraţia lui Radu Mazăre care consideră că liderul PSD ar trebui să-şi dea demisia pentru că nu a câştigat alegerile prezidenţiale, liderul social-democraţilor suceveni a spus că discuţiile despre evaluarea liderului PSD, Victor Ponta, se fac în organismele partidului, Consiliul Naţional, Congres, şi că va trebui analizată întreaga activitate a acestuia de la preluarea conducerii PSD în 2010.

dontu 16

În opinia lui Donţu, nu i se poate imputa lui Victor Ponta că strategii candidatului Klaus Iohannis au reuşit să capteze electoratul nemulţumit de întreaga clasă politică pe fondul cozilor de la votul din diaspora. „Fenomenul a fost perceput între tururile de scrutin când orice intervenţie asupra modului de desfăşurare a alegerilor ar fi dus la anularea alegerilor pentru motivul că unul dintre candidaţi, de exemplu Monica Macovei, ar fi putut spune că secţiile suplimentare înfiinţate, dacă existau şi în primul tur,  i-ar fi adus voturi suficiente să intre în al doilea tur de scrutin”, a spus Donţu.

Senatorul sucevean a ţinut să sublinieze că de când a preluat preşedinţia PSD, Victor Ponta a câştigat toate alegerile şi a adus partidul la 40 la sută. „Nu cred că putem să începem să vorbim despre o schimbare până când cei care o propun nu vin cu prezentarea modului prin care acest partid să crească la peste 40 la sută”, a mai declarat liderul PSD Suceava.

El a mai spus că este bine că s-a decis ca fixarea datei congresului să fie stabilită de Consiliul Naţional al PSD care este şi forul statutar care poate să o facă. „Cu un partid unit, printr-o bună guvernare şi prin ducerea la bun sfârşit a reformei declanşate de Victor Ponta în PSD, în antiteză cu lipsa totală a unei reforme în PNL-PDL, vom putea ajunge în situaţia de a câştiga alegerile din 2016”, a spus Donţu.

Preşedintele executiv al PSD Suceava consideră că preşedintele Klaus Iohannis nu va putea trece peste voinţa poporului şi va accepta o coaliţie formată din partidul câştigător al alegerilor, inclusiv cu PNL, dacă acest partid „va scăpa de balastul PDL”.


Intră acum și în grupul de