Primarul Ion Lungu, amendat cu 25.000 de lei pentru nerespectarea securitatii la incendiu in Bazar


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu a fost amendat de ISU Suceava, cu 25.000 de lei, aceeaşi amendă fiind aplicată şi şefului Direcţiei Pieţe, Gelu Greceanu, pentru că nu s-a respectat planul de securitate la incendii impus de pompierii suceveni.

Lungu a spus că a contestat amenda, dar că va pune în aplicare până la 1 mai programul privind securitatea la incendii în bazar.

incendiu bazar suceava

Primarul a menţionat că sfârşitul luni decembrie 2014, ISU Suceava a efectuat un control în Bazar şi a constatat că nu s-au pus în aplicare măsurile de siguranţă la incendii stabilite, motiv pentru care au fost aplicate amenzile.

El a anunţat că planul de măsuri stabilite trebuie să fie pus în aplicare cât mai repede, mai ales că în ultima perioadă au fost incendii în Suceava cu pagube mari, cum ar fi cel de la centrul comercial Rozita sau de la Seminarul Teologic.

Lungu a arătat că prin proiectul de buget se alocă în acest an suma de 200.000 de lei pentru dotări contra incendiilor în bazarul sucevean, dar şi că un număr de circa 150 de chioşcuri, din cele peste două mii, vor fi mutate astfel încât să existe posibilitatea ca utilajele pompierilor să poată interveni în caz de incendiu.

Bazarul din Suceava a fost afectat de un incendiu la începutul anului 2009, iar atunci au ars 86 de chioşcuri şi acoperişul halei care le adăpostea.

 


Intră acum și în grupul de