Bereanu: Ii amintesc primarului din Campulung ca de cand suntem la guvernare, a primit sume importante de la Guvernul Ponta


Intră acum și în grupul de

bereanu1Conferinta de presa la sediul PSD Suceava

Neculai Bereanu, senator PSD de Suceava:

” Am fost in teritoriu, in colegiul de Senat, unde am discutat cu primarii despre sumele alocate pe 2015 din bugetul de stat. Nu comentez cum s-a calculat si cum au fost dati banii. Suntem in situatia cand 85 de localitati din judet au primit sume importante de la Guvern. Sunt primari multumiti si altii mai putin multumiti.

In judetul Suceava, 85 de localitati au primit sume foarte importante pentru functionare. 29 de localitati nu au primit nici un ban. Din punctul meu de vedere, ii felicit pe acestia pentru ca au cu ce isi gestiona singuri cheltuielile. Mi-as fi dorit, sincer, sa fie mai multe localitati in judet care sa nu aiba nevoie de ajutor de la bugetul de stat. Probabil ca anul acesta vor avea ceva impedimente in derularea proiectelor propuse pentru 2015.

In afara de Humor, care nu a primit nimic, si il felicit pe Urscaciuc ca s-a dezvoltat pana acum, pentru celelalte orase din judet s-au dat 370 miliarde de lei. Consider ca e o suma importanta pentru dezvoltare si ca primarii au bani pentru cofinantarea proiectelor. Cu conditia sa nu cheltuiasca banii pe gume si ascutitori.

Dupa discutiile cu primarii am stabilit, cu cei nemultumiti, sa facem o analiza privind dezvoltarea fiecarei unitati in parte si saptamana viitoare cand merg la Bucuresti, voi discuta cu ministrul de Finante pentru a gasi solutii de a nu impiedica localitatile si a finaliza proiectele deja incepute.

In primele 6 luni nu se va face mare lucru, dar la rectificarea bugetara vrem ca aceste localitati sa poata primi bani pentru proiecte.

Campulung a primit la rectificarea bugetara peste 80 miliarde lei. L-am auzit insa pe primar ca Guvernul Ponta nu l-a sustinut niciodata. Ii amintesc dlui primar ca de cand suntem la guvernare, a primit sume importante de la Guvernul Ponta, iar in 2015, o alta suma mare il ajuta pentru dezvoltarea municipiului. Le amintesc campulungenilor ca orasul nu e dezvoltat economic pentru ca mai bine de 10 ani la conducere sunt primari PNL si CL care apartine PNL.

De 10 ani nu au reusit sa faca nimic si vina in totalitate pentru dezastrul economic si social se datoreaza primarilor PNL din ultimele 3 mandate si in mod special  consilierilor PNL si PDL care au detinut majoritatea tot timpul. Tinand cont ca prin impartirea bugetara s-au dat sume importante pentru oras, mi-as dori ca noua structura bugetara sa fie axata pe dezvoltarea orasului si cofinantare de proiecte. Am informatii ca o parte din consilierii locali au deja pregatite proiecte.

Sper ca aceste proiecte sa nu fie doar in beneficiul lor si sa mearga pentru finalizarea partiei de schi. Daca va mai fi nevoie de bani, ne vom zbate sa aducem de la Bucuresti.

Imi doresc sa existe o decizie politica locala in acest sens la Campulung si sa dea bani pentru scolile din oras si repararea strazilor.

Fermierii din judet sunt interesati sa acceseze fonduri europene pentru a face afaceri in mediul rural. Exista interes crescut in randul tinerilor. E necesar ca fermierii sa se asocieze pentru ca in curand va disparea si cota de lapte si multi se simt vulnerabili. Infiintarea de cooperative agricole e o solutie pentru ca exista finantare si exista avantaje majore pentru cei care doresc sa se asocieze.

Nu am sesizat ANI cu privire la proiectele pe care doresc consilierii PNL sa le faca in 2015 . Vom monitoriza toate actiunile CL Campulung Moldovenesc.

Nu cred ca Ponta trebuie sa plece din functia de presedinte al PSD si nu va pleca. Am participat la tot ce a facut Ponta in ultimii ani, am vazut cat s-a implicat Ponta si consider ca e un premier bun si un presedinte de partid bun.”


Intră acum și în grupul de