Baisanu: Cei care vor face parte din noul partid trebuie sa fie in afara oricaror suspiciuni de coruptie


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Alexandru Baisanu, deputat, co-preşedintele organizaţiei PNL Suceava:

„Avem sapte membri de drept. PDL are trei de drept, parlamentarii, si de cand a fost ales Harsovschi, are patru. Si cu 14, fac 18. PNL are inca sase. Noi 13, ei 18. Acesta e raportul ca sa nu se mai ajunga la discutii si speculatii. Se va pastra la paritate Biroul Judetean. Va fi creata o noua structura mai supla, care sa se intalneasca mai rapid, din care vor face parte oameni de la cele doua partide in functie de algoritmii ce vor fi stabiliti la CNC.

Imi doresc sa colaborez cu primarii PDL, care cu siguranta vor face parte din noua structura, si cu totii membrii PDL care sunt cinstiti si corecti. Si sper ca aceasta sa aduca un plus de valoare dreptei romanesti pentru viitor. Dar mai important decat asta,  PDL-istii cinstiti si corecti sa faca tot ce pot pentru a aduce un plus de valoare cetatenilor care le-au dat mandatul. Nu partidului trebuie sa ii facem binele major.

Orice noua constructie politica trebuie sa aiba la baza caractere, etica, moralitate, deontologie si cinste. Nici o constructie nu se poate face pe piloni falsi. Daca vrem o constructie puternica, cei care vor face parte din noul partid trebuie sa fie in afara oricaror suspiciuni de coruptie.

Cred ca oamenii politici ar trebui sa gaseasca solutii pentru explozia francului si nu sa gaseasca solutii populiste. Relatia dintre banca si cetatean trebuie sa functioneze si cei 2 actori trebuie sa gaseasca solutiile. Legea insolventei persoanelor fizice nu trebuie adoptata la presiunea momentului si gandita foarte bine ca sa fie aplicata corect. As avea si o solutie, nu e inventata de mine, dar am tras-o ca si concluzie dupa o discutie cu oameni care lucreaza la banci.

Bancile sunt obligate de BNR sa constituie provizioane. BNR ar putea stabili pentru diferenta de curs sa nu mai oblige bancile sa constituie provizioane si sa nu mai aiba cheltuieli si sa transforme francii in lei. Si cetatenii trebuie sa inteleaga ca atunci cand semneaza trebuie sa isi calculeze riscurile.

Suntem trecuti de jumatatea lui ianuarie si Lungu nu a pus la dispozitie nimic din ceea ce ar trebui sa stie consilierii locali. Ca sa nu mai vorbim de ce ar trebui sa stie cetatenii si care sunt prioritatile pentru comunitate. Ll rog pe primar sa puna la dispozitia CL proiectia pe 2015 pentru a primi girul consilierilor.

O spun in deplina cunostinta si stiind implicatiile OUG 55, sunt unul din cei care sustin ca cei au plecat sa piarda mandatul.

E necesar ca cei care au migrat sa isi piarda manadatul ii spun lui Lungu ca macar in ultimul ceas inainte de a-si pierde mandatul sa fie corect in gestionarea bugetului pe care nu va mai apuca sa il gestioneze. Va fi nevoie de un primar nou si serios. De 11 ani de cand e Lungu primar nimeni nu stie cum, cine si pe cati bani s-au incheiat contractele din Suceava. Sunt contracte care pot ridica semne de intrebare daca sunt tinute sub masa. Ele trebuie sa devina publice.

Ii dau dreptate lui Dontu pentru prima data cand spune ca stie ca un deputat de dreapta ii va ceda locul in Parlament in schimbul fotoliului de primar si se reactiveaza fratia in Suceava. Stie dl Dontu mai bine.

Eu l-am sfatuit multe lucruri pe Ponta si nu m-a ascultat asa ca nu are rost sa ii spun ce sa faca pe 24 ianuarie, daca sa vina sau nu la Iasi.”

Dan Roibu , consilier local:

„Primarul Lungu ne-a dat hartiile cu proiectia bugetara pe 2015 acum o ora. Nu poti sa discuti pe marginea bugetului cu materiale primite cu doar o ora inainte. Cu o zi inainte ne-a mai dat doua hartii si tot asa. Nu se poate lucra astfel pe buget.”

 


Intră acum și în grupul de