Baisanu: Daca vrem descentralizare, sa fie la mod real si nu doar scriptic


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Alexandru Baisanu, deputat, liderul PNL Suceava:

„Un angajat la primarie din 2001 are un salariu care se calculeaza la baza 697 lei. Daca maine se angajeaza cineva nou va fi la baza de 1050. Iata ca un angajat de azi va avea un salariu mai mare decat un angajat de acum 5, 8, 10 ani. Exista o discrepanta fantastic de mare. Punctul de salarizare nu e modificat si va trebui sa initiem o noua lege ca toti angajatii din UAT sa poata primi salarii corecte si in functie de vechime.

Vrem sa fie introduse in noul Cod Fiscal noi resurse financiare pentru bugetele locale. Exact cum spunea Ursaciuc. Daca vrem descentralizare, sa fie la mod real si nu doar scriptic. Orice primarie se vede in imposibilitatea de a se folosi de taxe si impozitele care sunt luate de pe activitatea locala.

La Iasi am discutat necesitatea de a pune pe harta o autostrada care sa lege Moldova de UE si Transilvania. In Moldova toate veniturile sunt la jumatate fata de  vestul tarii. Din cauza a ce? Lipsa de infrastructura. Daca unirea faptica s-a facut prin munca si devotamentul unor patrioti romani, astaz unirea se poate face prin infrastructura care sa lege Moldova. Si cer presedintelui CJ sa termine soseaua de centura si aeroportul.”


Intră acum și în grupul de