Acasă Politica Senatorul Ovidiu Dontu, pus de Varujan Vosganian sa jure cu mâna pe...

Senatorul Ovidiu Dontu, pus de Varujan Vosganian sa jure cu mâna pe Biblie si Constituţie


Intră acum și în grupul de

Senatorul liberal Varujan Vosganian a cerut, miercuri, ca membrii Comisiei juridice din Senat să jure cu „mâna pe Biblie și pe Constituție” dacă au existat sau nu elemente noi în solicitarea procurorilor de urmărire penală a sa în dosarul de la DIICOT, arată DC news.

Sursa citată arată că vicepreşedintele Comisiei juridice, Ovidiu Donţu, a prezentat în plenul Senatului raportul favorabil începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru al Economiei , Varujan Vosganian. El a afirmat, la solicitarea unui senator, că faţă de solicitarea anterioară a DIICOT au fost identificate elemente noi în documentele înaintate de DIICOT.



Varujan Vosganian

„Vă mărturisesc, sunt şocat. În cadrul comisiei mi-am întrebat colegii din Comisia juridică dacă au găsit elemente noi. Unul dintre colegi mi-a răspuns că a citit cu mare atenţie referatele şi e niciun element nou. Jur pe sfânta cruce”, a afirmat senatorul PNL Varujan Vosganian.

El a solicitat ca fiecare membru al Comisiei juridice să jure joi în plen „cu mâna pe Bible şi pe Constituţie” asupra faptului că nu i-au comunicat faptul că ar exista indicii noi în solicitarea DIICOT.

 

„Eu nu vreau să fiu comediant într-un spectacol mediatic într-un scenariu pe care nu ştiu cine îl scrie (…) Până cineva nu-mi spune ce este nou, consider că ceea ce se face cu mine nu este justiţie, ci vânătoare”, a mai spus fostul ministru, citat de sursa menţionată.

Senatorul Ovidiu Donţu a precizat pentru News Bucovina că senatorul Varujan Vosganian a citit dosarele în care i se aduc acuzaţiile de către DIICOT şi că a răspuns şi timp de 45 de minute la întrebările membrilor Comisiei juridice.

El a explicat că senatorii din Comisia juridică au dezbătut solicitarea DIICOT după ce senatorul liberal şi-a expus punctul de vedere, avizul fiind pozitiv.

Plenul Senatului urmează să voteze joi dacă va dispune începerea urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version