CIRCUL s-a mutat la PNL. Deputatul Baisanu a amenintat cu plangeri penale in stanga si in dreapta la constituirea noului PNL


Intră acum și în grupul de

Comitetul executiv judeţean al PNL Suceava a fost constituit vineri după amiaza, după mai multe serii de discutii, pe alocuri violente, si abia după ce a fost nevoie de intervenţia telefonică a secretarului general al PNL, Marian Petrache.

Bâlciul constituirii noului PNL l-a avut ca actor principal pe liderul fostului PNL Suceava, deputatul Alexandru Baișanu, care susţinea sus și tare că numărul de membri din fostul PNL este prea mic.

Potrivit unor surse liberale după ce joi seara, Alexandru Băişanu, a încercat, printr-o decizie nestatutară de desfiinţare a organizaţiei municipale PNL, să infirme înfiinţarea Comitetului executiv municipal Suceava a noului PNL, în cursul zilei de vineri a încercat să blocheze și înfiinţarea Comitetului executiv judeţean al PNL.

alexandru baisanu

„S-a opus la toate deciziile ce urmau să fie luate şi a solicitat ca în Comitetul executiv să fie 13 membri din partea PNL şi 21 din partea PDL în condiţiile în care Consiliul Naţional a stabilit norma de reprezentare, de 12 din partea PNL şi 21 din partea PDL”, au precizat sursele citate care au subliniat su faptul că ”doar prin intervenţia telefonică a lui Marian Petrache, care a spus că trebuie respectată decizia Consiliului Naţional situaţia s-a mai calmat, iar prin abordarea pragmatică a lui Gheorghe Flutur, a fost constituit Comitetul executiv judeţean”.

Interesanta a fost insă abordarea deputatului Băişanu, care a decis joi seara să desfiinţeze organizaţia municipală a PNL Suceava spunând că e formată din „neica-nimeni” şi a subliniat că organizaţia judeţeană poate desfiinţa o organizaţie municipală şi că în aceste condiţii Comitetul executiv municipal Suceava al noului PNL nu a fost constituit.

Când ceilalţi membri din Comitetul executiv judeţean i-au transmis că nu se poate desfiinţa o organizaţie după bunul plac, ci doar respectând Statutul partidului, Baisanu a inceput sa ameninţe că va acţiona în instanţă atât pe secretarul general al PNL, Marian Petrache cât şi PNL, dar şi că va face plângeri penale faţă de cei care se vor participa la şedinţele Comitetului executiv local.

El a ameninţat că cei care nu sunt de acord cu el vor avea soarta lui Florin Ţurcanu de la Botoşani care a fost condamnat la şase lui de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea statului.

Co-preşedintele PNL Suceava fost PDL, senatorul Gheorghe Flutur, a evitat să comenteze situaţia. El a spus doar că a fost constituit Comitetul executiv judeţean, şedinţele acestuia urmând să aibă loc săptămânal.

Deputatul Băişanu a anuntat că va organiza sâmbătă dimineata o conferinţă de presă în care îşi va prezenta punctul de vedere. „Voi prezenta toate detaliile. Ce n-a văzut Parisul”, a promis Băişanu că va spune la conferința de presa.


Intră acum și în grupul de