Senatorul Mihai Neagu ar fi trecut de fapt la PSD si nu la gruparea lui Geoana-surse


Intră acum și în grupul de

Senatorul Mihai Neagu, fost membru UNPR, a demisionat, miercuri din UNPR şi a anunţat, în plenul Senatului, că ar urma să activeze independent, de partea noului grup al social democraţilor, cel lansat de Mircea Geoană.

Surse din PSD susţin însă că Mihai Neagu se alătură grupului PSD şi că anunţul de astăzi este doar o formă mascată de a trece de la un partid la altul în acelaşi grup parlamentar, în condiţiile în care PSD şi UNPR sunt în acelaşi grup în Senat.

mihai neagu 1

Potrivit surselor citate, Neagu a dorit de mai multă vreme să se înscrie în PSD, dar că există o înţelegere între UNPR şi PSD ca cele două partide să nu accepte migraţia de la un partid la altul în cadrul alianţei de stânga.

În aceste condiţii, senatorul Mihai Neagu a făcut anunţul că a demisionat din UNPR şi a devenit independent, urmând ca, peste o perioadă de timp să anunţe că se alătură PSD, a precizat sursa citată.

Prin această demisie, senatorul Mihai Neagu intră în categoria parlamentarilor cu cele mai multe partide politice din care a făcut parte într-un singur mandat.

El a fost ales din partea Partidului Conservator şi chiar a fost preşedinte al organizaţiei judeţene Suceava a PC, dar a demisionat din acest partid, a devenit senator independent, iar apoi s-a înscris în UNPR.

Ulterior, la o săptămână după ce s-a înscris în UNPR a anunţat că vrea să se înscrie în PSD, dar a acceptat apoi să intre în UNPR.

Acum, Neagu este independent şi se pregăteşte să se alăture din nou PSD.

 


Intră acum și în grupul de