Donţu: Lichidatorii Termica încasează 36 de miliarde de lei vechi. Cineva trebuie să dea socoteală


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că în cazul Termica situaţia se îndreaptă spre faliment în condiţiile în care instanţa va constata că planul de reorganizare e fals.

El a spus că astfel se va intra în lichidarea bunurilor.

Donţu a explicat că lichidatorii au, conform planului de reorganizare, de încasat 36 de miliarde de lei vechi şi consideră că cineva trebuie să vadă de ce nu sunt bani la această societate.

Ovidiu Dontu

El a mai spus că, în prezent, se formulează forma finală a unei plângeri penale pentru cercetarea in rem pentru situaţia în care s-a ajuns cu Termica SA, menţionând că din motive tactice nu s-a depus această plângere, mai ales că era un motiv de cerere de strămutare a procesului în care se va stabili dacă Termica intră în faliment şi planul de reoganizare nu a fost unul real, care să conducă la eficientizarea activităţii.

Donţu susţine că este nevoie ca faptele ar trebui cercetate după ce s-a dat şansa ca societatea să devină profitabilă.

„Toată lumea mulge banul cetăţeanului pentru a plăti greşelile trecutului”, a spus senatorul PSD care crede că vechile greşeli trebuie să fie sancţionate de instanţă, iar sistemul de termoficare să fie făcut funcţional.

El a mai declarat că în două săptămâni ar urma să fie aprobată o lege prin care să se poată înfiinţa un serviciu public la Primărie pentru a prelua această activitate şi că nu ar mai fi necesară înfiinţarea unei noi societăţi de transport şi distribuţie a energiei termice.

Donţu crede că CL Suceava nu a fost de acord cu înfiinţarea unei noi societăţi de transport şi distribuţie pentru că aşteaptă decizia instanţei privind cererea de intrare în faliment a Termica SA.


Intră acum și în grupul de