Baisanu le da o veste proasta celor de la PDL Suceava-Comitetul Executiv Local al noului PNL va trebui refacut


Intră acum și în grupul de

Co-președintele PNL Suceava, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, a declarat, miercuri, că în cadrul ședinței Comitetului executiv județean al PNL de vineri se va stabili modul în care se vor constitui Comitetele executive locale din cele 114 localități, inclusiv la municipiul Suceava.

”Tot ceea ce s-a stabilit în Biroul Permanent Județean rămâne valabil. Nu se fac constituiri de comitete executive locale înainte de județean”, a spus liderul liberal.

baisanu si nita la pnl (7)

Băișanu a explicat că este firesc ca mai întâi să fie constituită structura județeană și apoi structurile locale, apreciind că așa zisa ședință de constituire a Comitetului executiv municipal Suceava al PNL a fost ”o joacă de copii”.

”După ce facem vineri ședința, stabilim dacă pe baza criteriilor s-au făcut calculele corecte pentru fiecare localitate în parte. Sunt încă neconcordanțe pe care urmează să le îndreptăm”, a spus liderul liberal sucevean.

El a arătat că sunt unele inadvertențe privind numărul de foști liberali și foști democrat liberali din unele comitete executive locale, cum a fost și cea de la Comitetul executiv județean unde de la  raportul de 22 la 12 anunțat inițial, cel corect era de 21 la 13.

zmau, nita, balan, harsovschi

”După asta vom da drumul la ședințele de constituire din teritoriu la care participă șefii de zone. La Comitetul  executiv local al municipiului Suceava, cea mai mare organizație, ar trebui să participe cei doi copreședinți județeni, eu și Gheorghe Flutur”, a spus Băișanu.

Baisanu Flutur ACL

El a adăugat că la constituirile de comitete locale trebuie să fie prezenți, pe cât se poate, co-președinții județeni întrucât aceste constituiri sunt asimilate conferințelor de alegeri.

”Sper să dăm drumul corect la aceste constituiri, cu respectarea statutului”, a mai declarat Alexandru Băișanu.

Liderul liberal a subliniat că la Suceava nu se pune problema unui boicot privind unificarea PNL-PDL.

”La Suceava nu se pune problemă de vreun boicot de a se realiza unificarea celor două partide ci ne dorim unificarea în condițiile respectării Statutului fostului PNL, al fostului PDL și respectarea prevederilor noului statut al PNL. Dacă se respectă toate acestea lucrurile sunt în regulă pentru că tragem toți la aceeași căruță”, a explicat Alexandru Băișanu.

baisanu si nita la pnl (8)

El a mai spus că, la fel ca și în alte partide sau în organizații vor exista unele discuții, dar acestea vor putea fi rezolvate cu responsabilitate.

Totodată, Alexandru Băișanu le-a transmis celor care se așteaptă să fie exclus că nu este cazul .


Intră acum și în grupul de