A VI-a editie a Festivalului International de Muzica Blues Con-Fusion (Fani Adumitroaie) va avea loc in luna mai, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Festivalul Internațional de Muzică Blues Con-Fusion, dedicat lui Fani Adumitroaie și aflat la cea de-a VI-a ediție, va avea loc în perioada 21-23 mai a.c., în municipiul Suceava.

Potrivit organizatorilor, Blues Con-Fusion este singurul festival in-memoriam din țară și singurul de gen din zona Moldovei și Bucovinei. Ediția a VI-a a festivalului se va desfășura în aer liber, în municipiul Suceava, la Gârla Morii, unde vor fi amenajate o scenă echipată profesional și un loc pentru public ce poate găzdui aproximativ 700 de persoane.

În cele trei seri de spectacole vor concerta peste 25 de artiști, români și străini.

Vă prezentăm în continuare programul Festivalului Blues Con-Fusion:

Joi, 21 mai 2015, orele 18.00 – 19.00 – mini-concerte în aer liber susținute de artiști prezenți în ediția anterioară a festivalului.

Vineri, 22 mai 2015

Ora 20.00 – VALI ‘SIRBLUES’ RĂCILĂ / RAUL KUSAKHANDMADE BLUES (România – multiple chitări, voce, muzicuță / pian, orgă Hammond), un proiect cu totul aparte ce propune publicului un blues acustic, apropiat de rădăcinile tradiționale ale lui.

Ora 21.30 – BORSODI BLUE TRIO (Ungaria), una dintre cele mai bune trupe de blues din Ungaria, condusă de Borsodi Laszlo (chitară, voce), cu o abordare modernă și foarte personală a standardelor.

Ora 23.30 – NIGHTLOSERS (România), o manieră cu totul specială de a cânta, cu elemente etno, blues, jazz, funk, rock, totul într-un amestec foarte “funny” ce a dus faima trupei peste tot pe unde au concertat.

Sâmbătă 23 mai 2015

Ora 20.00 – MARIUS DOBRA BAND (Austria). Blues-rockul cântat de trupa austriacă a orădeanului Marius Dobra e în stil „nemţesc”: puternic şi de calitate, cu accente originale și sincere, cu multe compoziții proprii și mai puține cover-uri. Band-ul său îi aliniază pe colegii austrieci Reiner Leutgeb – vocal, bass, Fritz Wenhardt – keyboard,vocal şi Albert Doppelreiter – drums, vocal. Cei trei sunt muzicieni profesionişti, cu ani buni de experienţă în muzica live sau cea de studio. Anul acesta Dobra Band va reprezenta România la cea de-a cincea ediţie a European Blues Challenge de la Bruxelles, Belgia, în perioada 12-14 martie 2015.

Ora 21.30 – JOE RUSI TRIO & FRIENDS (Norvegia). Elevul, discipolul, fiul adoptiv al lui Fane vine, ca de fiecare dată, pentru a onora memoria părintelui său.

Ora 23.30 – RAREȘ TOTU 50/35 (România, Austria, USA). Un proiect multinațional al unuia dintre cei mai buni chitariști de blues, Rareș Totu, care anul acesta împlinește 50 de ani și 35 de ani în slujba muzicii. Printre invitați săi de numără Peter Borza (Austria-bass), Dean Bowman (USA – voce), Cosmin Farcaș (Romania – Hammond) și alții.

Alături de numele stabilite, vor exista și invitați-surpriză, precum Clay Windham (USA- chitară/voce), Ana Radzic (Serbia- muzicuță), Cyfer (România – chitară/voce/muzicuță).

În timpul festivalului vor putea fi procurate CD-uri reeditate cu Fane Adumitroaie, tricouri oficiale ale festivalului și cărți de specialitate.

De asemenea, organizatorii vor pregăti și o mini-expoziție cu operele plastice ale lui Fane Adumitroaie.

Fane Adumitroaie a fost artist plastic și grafician, ce și-a dezvoltat în timp o tehnică foarte personală de a cânta blues, maniera prin care „filtra” piese Hendrix, Rolling Stones sau Bob Dylan.

„Așa cum arată și numele albumului sau, <<Blues Con-fusion>>, proiectele lui Fane erau legate de îmbinarea blues-ului cu alte genuri muzicale. Cum era ca om? Un prieten foarte bun, devotat, un om care emana caldură și prin voce, și prin privire. În ultimul timp, un om cu experiență, care aduna în jurul său o serie de copii ce băteau la <<porți>>, cum ar fi Codrin Buliga care a cântat la festival, sau Mircea Ruși, care se află acum in Norvegia”, a susținut Vali Răcilă, unul dintre prietenii lui Fane Adumitroaie.


Intră acum și în grupul de