Ore obligatorii de inot pentru elevii unei scoli din Suceava. Disciplina este apreciata de elevi, parinti si profesori


Intră acum și în grupul de

Pe lângă cursurile de limba română, matematică, biologie sau geografie, elevii unei școli din Suceava au ore obligatorii de înot. Decizia a fost luată de profesorii și învățătorii Școlii Creștine Filadelfia împreună cu părinții elevilor care au căzut de acord că înotul este un sport care aduce multe beneficii sănătății copiilor și îi ajută să se dezvolte armonios, dar în același timp să capete deprinderi pe care să le folosească în caz de pericol de înec.

inot bazin  (12)

Disciplina înot și-a făcut loc foarte ușor în programa școlară a elevilor de la clasa a II-a și până în clasa a VIII-a, fiind unul dintre opționalele obligatorii pe care școlarii trebuie să le aleagă în fiecare an. Înotul ca disciplină de studiu a fost implementat de la începutul acestui an școlar la Școala Creștină Filadelfia Suceava, aceasta fiind singura școală din județ care are în programă sportul acvatic.

Potrivit învățătoarei Ramona Vicol, copiii învață să înoate la Bazinul Universității „Ștefan cel Mare”, dar și la Școala Generală Nr. 3 Suceava, cursurile având loc o dată la două săptămâni.

„La începutul anului nu știa niciunul să înoate, nici măcar să dea din mâini corect. Acum merg fără probleme”, s-a arătat încântată de progresul elevilor, învățătoarea Ramona Vicol.

Foarte încântat de progresul elevilor este și profesorul de înot Sorin Raţă de la Bazinul Universității „Ștefan cel Mare Suceava, care susţine că  elevii săi au avoluat foate bine.

„În două luni de înot, de la începători, unii dintre ei au ajuns avansați. Înoată fără materiale ajutătoare, fac scufundări. Toți au progresat foarte mult”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Sorin Raţă.

inot bazin  (3)

Cât privește beneficiile practicării sportului în apă încă de la vârste fragede, profesorul Sorin Raţă a menționat faptul că înotul are beneficii asupra întregului organism, dar și la nivel psihic.

Înotul, ca formă de exercițiu fizic antrenează musculatura întregului organism fără să pună presiune pe articulații, îmbunătățește ritmul cardiac și este formula ideală de slăbit în cazul copiilor supraponderali.

De asemenea, sportul în apă crește încrederea în sine a copiilor, iar dintr-o formă de divertisment, la început, se poate transforma în sport de performanță pe parcurs.

Mai mult, îi poate ajuta să supraviețuiască în cazul în care se confruntă cu riscul de înec și le crește imunitatea și rezistența la efort, apa, soarele și vântul fiind cei mai importanți factori de călire a organismului.

Părinții copiilor plătesc pentru orele de înot 150 de lei în fiecare semestru, școlarii fiind transportați cu un microbuz de la școală la bazinul de înot.

 


Intră acum și în grupul de