Primarul în exerciţiu al municipiului Rădăuţi, Tiberiu Maerean, exclus din PSD. El pierde mandatul


Intră acum și în grupul de

Primarul în exerciţiu al municipiului Rădăuţi, Tiberiu Marean, a fost exclus din PSD şi îşi va pierde mandatul.

Astfel, Biroul organizaţiei municipale PSD Rădăuţi a votat marţi seara excluderea lui Maerean din PSD cu 15 voturi pentru şi cinci împotrivă.

Totodată, membrii PSD Rădăuţi au decis retragerea sprijinului politic pentru Maerean pentru îndeplinirea funcţiei de viceprimar cu atribuţii de primar. În acest caz votul a fost de 17 la 3.

tiberiu maerean 2

Tiberiu Maerean a declarat după şedinţa PSD Rădăuţi că i-a avertizat pe membrii Biroului Municipal al PSD Rădăuţi că prin deciziile pe care le iau se alătură grupului infracţional din Primărie.

„Am drept de contestaţie. Măsura e abuzivă pentru că şi competenţa aparţinea organizaţiei PSD Hipodrom şi nu organizaţiei municipale. Mă voi adresa instituţiilor politice statutare, iar dacă e cazul şi instanţelor de judecată”, a spus Maerean.

El a mai spus că le-a făcut cunoscute membrilor PSD Rădăuţi infracţiunile care au fost comise în Primărie.

„Le-am spus că dacă ei decid să mă schimbe din funcţie se alătură grupului infracţional din Primărie”, a declarat Maerean.

Totodată, Tiberiu Maerean a mai arătat că decizia PSD Rădăuţi nu este definitivă pentru că poate fi contestată, astfel încât îşi păstrează funcţia de consilier local.

Consiliul Local Rădăuţi va încerca, miercuri, înlocuirea din funcţie a lui Maerean.

În momentul în care decizia de excludere a lui Maerean din PSD rămâne definitivă el îşi pierde mandatul de ales local.

Este probabil însă ca până atunci să fie dizolvat Consiliul Local Rădăuţi după ce Curtea de Apel Suceava se va pronunţa, peste o săptămână, în recurs, pe decizia Tribunalului Suceava care a dispus dizolvarea CL Rădăuţi.

Vezi aici ce acuzaţii a adus Maerean mai multor oficialităţi judeţene, dar şi locale din Rădăuţi.

 


Intră acum și în grupul de