Minorităţile din judeţul Suceava ar putea avea un senator


Intră acum și în grupul de

Preşedintele UDMR Suceava, Adriana Klara Hapenciuc, a declarat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că minorităţile din judeţul Suceava ar putea fi reprezentate în Consiliul Judeţean, dar chiar şi în Senat, dacă se constituie Consiliul minorităţilor care să desemneze şi să susţină candidaţi pentru aceste funcţii.

Hapenciuc a spus că UDMR Suceava, la alegeri, obţine circa 1.600 de voturi în judeţ, de trei-patru ori mai mult decât populaţia de etnie maghiară care locuieşte aici.

Adriana Klara Hapenciuc

Ea a spus că, în aceste condiţii, UDMR nu poate să acceadă la funcţii alese în administraţia locală.

Hapenciuc a arătat însă că există posibilitatea ca minorităţile să fie reprezentate în Consiliul Judeţean Suceava, dar că este nevoie ca în acest caz Consiliul minorităţilor să desemneze un candidat pentru o funcţie de consilier judeţean şi să-l voteze.

„Aceeaşi înţelegere ar putea fi la nivel parlamentar, ca toate minorităţile din judeţ, să susţinem un senator din partea minorităţilor”, a spus Hapenciuc.

Ea a arătat că Suceava, unde trăiesc foarte multe minorităţi şi este exemplu pentru convieţuire, ar trebui să aibă un reprezentant al minorităţilor în Senat.


Intră acum și în grupul de