PMP vine cu surpriza la Suceava: prodecanul Facultăţii de Istorie, Florin Pintescu, în calcule să candideze la funcţia de primar


Intră acum și în grupul de

Prodecanul Facultăţii de Istorie, conf. univ. dr. Florin Pintescu, ar putea fi candidatul Partidului Mişcarea Populară la funcţia de primar al municipiului Suceava, a lăsat să se înţeleagă, preşedintele organizaţiei judeţene PMP Suceava, Corneliu Popovici într-o emisiune televizată.

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat, marţi seara, în cadrul emisiunii Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că, împreună cu universitarul Florin Pintescu are în derulare un proiect important şi nu a exclus ca acesta să fie candidat la funcţia de primar al municipiului Suceava.

El a spus că urmează să poarte discuţii cu Pintescu şi a arătat că, la fel ca alţi universitari suceveni, Florin Pintescu are un profil de primar.

Popovici Tabarcea Odp
Corneliu Popovici şi Adrian Tabarcea în emisiunea Ora de politică

Liderul PMP Suceava a mai declarat că Florin Pintescu este „un om de excepţie” al municipiului Suceava şi unul din vârfurile Universităţii Suceava.

Popovici a declarat că perimetrul Universităţii Suceava este cel în care s-au făcut cele mai multe în municipiu în ultimii ani.

„La universitate se întâmplă lucruri bune”, a spus Popovici care a arătat că potrivit pentru funcţia de primar al municipiului este un om care a dovedit că se poate, iar mediul universitar sucevean e funcţional şi ca etalon în partea administrativă pentru că s-a lucrat şi s-a dezvoltat.

El a mai declarat că viitorul candidat al PMP Suceava va avea mari şanse de a fi ales şi a subliniat că nu crede că trebuie ca  personaje politice să-şi schimbe funcţiile între ei de la un mandat la altul, fiind nevoie de un suflu nou.

Popovici Pintescu Movila Berca PMP (9)
Florin Pintescu la Conferinţa judeţeană PMP Suceava

Corneliu Popovici a mai declarat că un proiect pe care îl va face cu Florin Pintescu este cel de a face tinerii suceveni să fie folositori, prin meseriile pe care le cunosc, în localităţile lor, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să plece în alte localităţi sau în alte ţări pentru a-şi găsi un loc de muncă.

El a spus că acest proiect se va face pe o platformă civică, cum este Fundaţia Mişcarea Populară.

„Domnul Pintescu pregăteşte ceva pentru închegarea unui proiect în acest sens”, a mai spus Popovici.

La conferinţa judeţeană a PMP Suceava, a fost invitat prodecanul Facultăţii de Istorie Geografie al Universităţii Suceava, conf. univ. dr. Florin Pintescu, care a arătat că salută că PMP vrea să colaboreze cu mediul universitar.

El a spus că din discuţiile purtate cu lideri ai PMP a înţeles că acest partid doreşte colaborarea între elite şi mase şi că vrea altceva pentru suceveni, se doreşte o reaşezare a judeţului.

Pintescu a remarcat că înainte de 1989, judeţul Suceava era unul dintre primele judeţe din ţară şi în domeniul silvic, agrar şi industrial, cu „perspective frumoase de dezvoltare”, iar după 25 de ani a ajuns pe o poziţie codaşă în ţară, făcând parte, alături de celelalte judeţe din Regiunea Nord Est din grupul celor mai sărace zone din Uniunea Europeană.

El consideră că este nevoie de „un nou suflu” pentru ca Suceava să redevină ce a fost şi chiar mai mult decât atât.


Intră acum și în grupul de