Ion Lungu: „Eu ca primar nu am promis ca voi face un oras nou”


Intră acum și în grupul de

ion lungu (7)

Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Una dintre probleme curente si urgente e legata de reducerea pierderilor pe transport si distributie a agentului termic. Am pregatit trei loturi de licitatie si e data pe SEAP. Eu sper ca in urma licitatiilor sa se faca economii si sa continuam pe forte proprii, pana vin banii europeni.

Ne pregatim cu Transagent sa o licentiem temporar ca sa participam la licitatie. Va trebui sa vedem cum vom putea participa cu doua societati, in conditiile cin care Termica e in insolventa. Problema a daca doua societati ale CL Suceava pot participa la licitatie.

Azi, lucrurile sunt in normalitate cu gunoaiele. I-am atentionat pe cei de la asocierea Diasil – Florconstruct sa isi faca datoria.

De la CNSC nu am primit nici un raspuns pe problema ROSAL. Eu zic ca e corect din partea lor sa vina sa castige meciul in teren si nu la masa verde.

La licitatia pentru reparat strazile, am pornit cu trei luni inainte. Sper ca pana pe 6 august, sa avem un nou operator pe asfaltare pentru 24 de luni.

Am o rugaminte la suceveni cu asfaltarea si cu masinile parcate. Eu nu zic ca oamenii nu au dreptate sa isi doreasca sa se asfalteze peste tot, dar exista prioritati. Eu ca primar nu am promis ca voi face un oras nou. Nu putem asfalta toate stradutele si aleile pentru ca nu avem atatia bani. Daca vor fi economii,  cu mare placere, dar pana atunci, nu se poate.

Vrem o repartizare echilibrata pe cartiere. Fac apel la cetateni sa nu strezeze constructorii.

Incepem sa facem ordine cu cablurile intinse pe stalpi si publicitatea prin oras. Pana acum, a fost un haos si asta e realitatea. Suntem in faza de a face ordine. Nu am nimic impotriva ca pe stalpi sa poata face contracte si TPL, dar trebuie sa avem o situatie. Ne razboim cu Romaniuc si conducerea de acolo pentru mai multi stalpi.

Primaria isi propune sa infiinteze un cluster de electromobilitate in Suceava. Se intarzie un pic proiectul cu autobuzele electrice.

Pe 14 mai, va fi licitatia pentru amplasarea statuii lui Petru Musat. Mi-as dori ca in masura in care va veni granitul pentru  zona centrala, sa avem modernizata piata.”


Intră acum și în grupul de