Senatorul PSD Ovidiu Donţu despre acuzele care i-au fost aduse: Asupra mea a avut loc un atac mediatic


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, vicepreşedinte al Comisiei juridice din Senat, a declarat, joi seara, în cadrul emisiunii Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV, că în cazul prezentat de presă, în urmă cu o săptămână, că ar fi cercetat pentru că ar fi primit mită, a fost victima unui atac mediatic în condiţiile în care DNA nu a făcut publice astfel de acuze, iar el nu cunoaşte firma implicată, licitaţia despre care se vorbeşte sau vreun membru al unei comisii de licitaţii.

Ovidiu Dontu odp (2)

Ovidiu Donţu a subliniat din start că „actele de cercetate ale organelor abilitate sunt utile societăţii”, iar actele de cercetare trebuie să conducă la aflarea adevărului.

„Cred într-o Românie care se modernizează şi o clasă politică ţinută departe de corupţie”, a spus Donţu.

El a arătat că în cazul său se poate vorbi doar de un atac mediatic.

„Asupra mea a avut loc un atac mediatic, nu al presei locale. Deşi DNA nu preciza nimic în afară de percheziţii, pe site-ul Bună ziua Iaşi au apărut informaţii, fără nici un antet cu respectivele acuzaţii”, a spus Donţu.

El a arătat că, ulterior, a început atacul mediatic, informaţiile respective fiind preluate de televiziunile centrale şi de presa locală.

„Acţiunea viza Consiliul Judeţean şi toţi dintre jurnalişti ştiu că în activitatea curentă a Consiliului Judeţean nu m-am implicat. Prin munca în Comisa Juridică şi faptul că sunt un parlamentar activ nu am timp decât de fişa postului meu”, a spus Donţu.

El a arătat că e greu de gestionat o asemenea situaţie în familie, cu copilul care este îngrijorat de ceea ce se aude sau de faptul că este evitat la şcoală de ceilalţi colegi.

Ovidiu Donţu a mai declarat că nu cunoaşte „persoana pomenită in materialul informativ”, nu cunoaşte nici firma, nici care a fost licitaţia la care se făcea referire şi a mărturisit că a trăit momente „extrem de neplăcute” să fie acuzat de lucruri despre care nu a auzit niciodată, mai ales că este cunoscut că nu are legătură cu astfel de practici.

„Nimic din ce scrie acolo nu e adevărat”, a spus Donţu.

El a mai anunţat că se va bate pentru refacerea demnităţii sale în instanţă, precizând că nu a fost acuzat de nimeni şi nu a fost chemat la audieri.

Ovidiu Donţu a mai declarat că se justifică propunerea pe care a făcut-o la modificarea Constituţiei care prin legea fundamentală să fie garantat dreptul la demnitate şi vieţii şi nu doar ocrotite, ca în prezent.

Potrivit unor surse judiciare citate de presa centrală, Iulian Conțac, coordonator informal al SC Transporturi Auto SA Botoşani, le-a oferit lui Cătălin Nechifor şi senatorului Ovidiu Donţu suma de 20.000 de euro pentru a influenţa membrii unei comisii de licitaţii în vederea  câstigării contractului de modernizare a DJ 178 llişeşti – Ciprian Porumbescu,  în valoare totală de 28.520.000 lei.


Intră acum și în grupul de