Co- preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, cere Guvernului reabilitarea DN 17 B Vatra Dornei-Broşteni-Judeţul Neamţ


Intră acum și în grupul de

Co-preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a solicitat, joi, Guvernului reabilitarea drumului național DN 17B Vatra Dornei – Broșteni – limita județul Neamț, subliniind că sporadicele peticeli nu rezolva problema.

„Starea precară a infrastructurii unor drumuri naționale care tranzitează județul Suceava afectează dezvoltarea socio-economică a zonei”, a declarat Gheorghe Flutur.

dn17 b

Senatorul sucevean arată că drumul național DN 17B leagă Vatra Dornei de lacul Izvorul Muntelui, coborând pe valea Bistriței până la intersecția cu DN15 aflată în județul Neamț.

„Starea precară a acestui drum național afectează turismul și întreaga dezvoltare socio-economică celor două județe, Suceava și Neamț”, a spus Flutur.

El a subliniat că Vatra Dornei și zona de munte a județului Suceava oferă atracții turistice în toate anotimpurile anului, dar în lipsa unei infrastructuri de transport corespunzătoare, acest potențial nu poate fi valorificat.

„Sporadicele și ineficientele lucrări de peticire a gropilor pe acest tronson nu rezolvă problema, ci afectează securitatea și confortul în trafic”, a mai declarat Flutur.

Liderul liberal arată că având în vedere starea și importanța drumului național DN 17B Vatra Dornei – Broșteni – limita județul Neamț pentru dezvoltarea zonei, a județului Suceava și a nordului țării, solicită urgentarea aducerii carosabilului la o stare rezonabilă.

dn 17 b. jpg

„Solicit sa faceți public graficul pe anul 2015 a lucrărilor de reparații pe tronsoanele de drumuri naționale care tranzitează județul Suceava si sa precizați care este bugetul alocat județului Suceava in acest sens”, mai cere Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de