Co- preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, cere Guvernului reabilitarea DN 17 B Vatra Dornei-Broşteni-Judeţul Neamţ

Co-preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a solicitat, joi, Guvernului reabilitarea drumului național DN 17B Vatra Dornei – Broșteni – limita județul Neamț, subliniind că sporadicele peticeli nu rezolva problema.

„Starea precară a infrastructurii unor drumuri naționale care tranzitează județul Suceava afectează dezvoltarea socio-economică a zonei”, a declarat Gheorghe Flutur.

dn17 b

Senatorul sucevean arată că drumul național DN 17B leagă Vatra Dornei de lacul Izvorul Muntelui, coborând pe valea Bistriței până la intersecția cu DN15 aflată în județul Neamț.

„Starea precară a acestui drum național afectează turismul și întreaga dezvoltare socio-economică celor două județe, Suceava și Neamț”, a spus Flutur.

El a subliniat că Vatra Dornei și zona de munte a județului Suceava oferă atracții turistice în toate anotimpurile anului, dar în lipsa unei infrastructuri de transport corespunzătoare, acest potențial nu poate fi valorificat.

„Sporadicele și ineficientele lucrări de peticire a gropilor pe acest tronson nu rezolvă problema, ci afectează securitatea și confortul în trafic”, a mai declarat Flutur.

Liderul liberal arată că având în vedere starea și importanța drumului național DN 17B Vatra Dornei – Broșteni – limita județul Neamț pentru dezvoltarea zonei, a județului Suceava și a nordului țării, solicită urgentarea aducerii carosabilului la o stare rezonabilă.

dn 17 b. jpg

„Solicit sa faceți public graficul pe anul 2015 a lucrărilor de reparații pe tronsoanele de drumuri naționale care tranzitează județul Suceava si sa precizați care este bugetul alocat județului Suceava in acest sens”, mai cere Gheorghe Flutur.