Acasă Politica Ministrul delegat pentru Dialog Social vede şi un „lucru bun” în „Ordonanţa...

Ministrul delegat pentru Dialog Social vede şi un „lucru bun” în „Ordonanţa traseiştilor” iniţiată de Liviu Dragnea


Intră acum și în grupul de

Prezent, vineri, la Suceava, într-o vizită de lucru, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, a afirmat că Guvernul Ponta respectă legea.

Întrebat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Prefecturii Suceava, dacă Guvernul Ponta a respectat legea şi atunci când nu a organizat alegeri parţiale, el a recunoscut că în acest caz e o problemă, dar consideră că Guvernul a aşteptat noua lege a alegerilor administraţiei locale.



ziua eroilor (18)

De asemenea, ministrul delegat pentru Dialog Social a fost întrebat dacă Guvernul a respectat legea atunci când a emis OUG 55/2014 care a permis migraţia aleşilor locali şi care a fost declarată neconstituţională, şi a precizat că nu făcea parte din Executiv în acea perioadă.

„Lucrul bun din Ordonanţa 55 ştiţi care este? De aici încolo, nici un Guvern nu va mai face greşeala asta”, a spus Liviu Pop.

Curtea Constituţională (CC) a decis, în 17 decembrie 2014, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

Parlamentul va trebui să reglementeze, printr-o lege de respingere, măsurile cu privire la efectele juridice produse în perioada în care OUG 55/2014 a fost aplicabilă, respectiv ce se va întâmpla cu mandatele aleşilor locali care au migrat la alte partide, a mai stabilit Curtea Constituţională.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version