Partidul Verde Suceava cere primarului Ion Lungu să dispună ca asfaltările să se facă noaptea


Intră acum și în grupul de

Preşedintele filialei Suceava a Partidului Verde, Dan Acibotăriţă, susţine că lucrările de  asfaltare din municipiul Suceava ar trebui să se facă noaptea pentru a nu genera blocaje în trafic.

„Partidul Verde filiala judeţeană Suceava îi sfătuieşte pe actualii constructori care “înfrumuseţează” municipiul Suceava să efectueze anumite lucrări, de asfaltare, pe timp de noapte. Atunci circulaţia este aproape de zero, deranjul este minim şi dumnealor pot să-şi desfăşoare utilajele şi oamenii cum le pofteşte inimioara”, susţine Acibotăriţă într-un comunicat.

El mai arată că în eventualitatea că nu doresc acest lucru, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, îi poate ajuta.

„Bunăvoinţă şi inteligenţă dacă este, atunci orice lucru se poate realiza”, arată liderul PV Suceava.

strada asfaltata (3)

De menţionat este că recent, prefectul de Suceava, Constantin Harasim a declarat că şantierele deschise non-stop în municipiul Suceava sunt un factor important de poluare care afectează zi de zi sănătatea locuitorilor.

 

Harasim a spus în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că în aceşti ani de când se sparg drumuri, se sapă şanţuri pentru conducte de apă şi canalizare care rămân deschise o perioadă lungă şi pe distanţe mari produc poluare cu praf şi nu pulberi în exces.

 

„E o zonă de stres şi mai ales de poluare cu praf, cu pulberi în exces. Ne afectează sănătatea”, a spus prefectul.

El a subliniat că actualul mod în care se fac aceste lucrări de săpături, de transport, în special pe zone largi, produc multă poluare.

 

Harasim a mai spus că inclusiv gropile lăsate în asfalt produc microparticule care produc poluare şi afectează sănătatea locuitorilor.

 

Harasim

 

El a arătat că în Germania se tasează pământul cu aparate speciale astfel încât de la decopertare până la refacerea asfaltului în zona în care s-a intervenit durează foarte puţin timp.

 

„Două ore durează să fie tasat la loc pământul. La noi se lasă o vară şi o iarnă să treacă pentru a se tasa natural”, a spus Harasim care consideră că pentru ca poluarea să fie diminuată este nevoie să fie adoptate măsuri din partea autorităţilor locale care contractează aceste lucrări.


Intră acum și în grupul de