Balan: „România funcţionează cu taxe Letale!”, singurul lucru adevărat pe care premierul Ponta l-a spus în ultimii trei ani de guvernare


Intră acum și în grupul de

Singurul lucru adevărat pe care premierul Victor Ponta l-a spus în ultimii trei ani de guvernare este că „România funcţionează cu taxe Letale!”, din care peste 40 de taxe şi impozite „Letale” au fost introduse de Guvernul PSD, susţine preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan.

Potrivit parlamentarului liberal, românii asistă de mai mult de jumătate de an la o nouă minciună a actualului Guvern PSD condus de Victor Ponta, şi anume lupta cu evaziunea fiscală.

Deputatul sucevean, arată într-o declaraţie politică susţinută în Parlamentul României, că Executivul se luptă cu evaziunea fiscală terorizându-i pe micii întreprinzători pentru un mărunţiş de 1 leu găsit în casele de marcat, sau prin fiscalizarea unui bacşiş, care şi aşa nu prea se mai dă încă de la începutul crizei, „nici ospătarului şi nici băiatului care aduce pizza”.

ioan balan

„Guvernul PSD luptă cu evaziunea prin cohorte de autoturisme noi ale ANAF, care acţionează numai cu dedicaţie expresă de la şefi, numai asupra agenţilor economici care nu au protecţie politică la nivelul PSD. Nu am ştiinţă ca pe lista luptei împotriva evaziunii fiscale Victor Ponta să fi făcut vorbire şi despre Lukoil, Portul Constanţa, despre marea evaziune. Nu am auzit ca Victor Ponta să fi amintit măcar într-o doară că a elaborat noul regim al redevenţelor pentru companiile din domeniul petrolier sau i-a promis cu mâna pe suflet lui Adrian Năstase că nu va modifica nimic din ceea ce s-a vândut pe 2 bani în perioada 2000-2004”, a declarat Ioan Balan.

Potrivit liderului PNL Suceava, din luna aprilie a acestui an, Victor Ponta a început să vândă iluzii românilor simpli, care muncesc onest, spunându-le acestora că dacă vor solicita bon fiscal se vor îmbogăţi peste noapte. Ioan Balan a subliniat că premierul Victor Ponta a încercat astfel să ofere românilor aceeaşi iluzie pe care o dădea Dan Diaconescu în anul 2012. „Ce s-a ales din extragerea lunii aprilie a bonurilor fiscale cred că poate fi simplu sintetizat în afirmaţia unui sucevean, care constatând la cât a ajuns cuantumul premiului câştigat de el, se temea să se mai declare câştigător pentru ca nu cumva să mai aducă nişte bani de acasă pentru a plăti impozitul aferent premiului. De ruşinea acestui eşec, susţinut <cu sufletul> de unul dintre mulţii miniştri de finanţe incompetenţi care s-au perindat prin cabinetele Ponta, Guvernul a amânat extragerea pentru luna mai a acestui an”, a afirmat preşedintele liberalilor suceveni.

Ioan Balan l-a sfătuit pe Victor Ponta să nu mai mimeze că se luptă cu evaziunea fiscală, cu toate că a făcut acest lucru timp de trei ani.

El  i-a transmis premierului că dacă s-ar fi luptat în mod real cu evaziunea fiscală, aşa cum susţine în campaniile civilizate, efectele s-ar fi văzut în banii din bugetul de stat sau din bugetele administraţiilor locale. „Acolo trebuie să se uite Victor Ponta. În realitate veniturile bugetare au scăzut de la o lună la alta, chiar dacă economia s-a târât pe creştere. Despre excedentele bugetare de care vorbeşte nici copiii de şcoală nu îl mai iau în seamă, pentru că oricine îşi întoarce privirea către şantiere constată stratul gros de rugină şi economiile la buget pe care Guvernul PSD şi premierul Victor Ponta le-a făcut prin tăierea investiţiilor şi a locurilor de muncă din economie. Ştim că propaganda ajută în politică. Dar propaganda mincinoasă are şi ea tot picioare scurte! Aşa că nu mai încerca să le spui românilor că albul este negru şi invers, pentru că românii nu mai pot fi păcăliţi”, a subliniat deputatul PNL de Suceava.


Intră acum și în grupul de