Viceprimarul comunei Ipoteşti, Sorin Augustin Tofan, găsit de ANI în incompatibilitate

Viceprimarul comunei Ipoteşti, Sorin Augustin Tofan, a fost depistat de Agenţia Naţională de Integritate în incompatibilitate potrivit unui comunicat al instituţiei.

Potrivit ANI, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 noiembrie 2010 – 12 noiembrie 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Ipotești, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

ipotesti_primaria

De asemenea, întrucât S.C. LIO-MAN S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat și soția acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria Comunei Ipotești, respectiv cu Școala Gimnazială Ipotești (achiziție directă de produse în baza mai multor facturi), în baza cărora societatea comercială a încasat suma de 7.016 Lei, persoana evaluată a încălcat și dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, se mai arată în comunicat.