Alexandru Băişanu: Dacă nu ne vom implica cu toţii, nu vom mai avea şanse să avem anul ăsta aeroport


Intră acum și în grupul de

Co-preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Baisanu, a convocat pentru ora 9.00, o conferinţă de presă la cabinetul său, din Palatul Administrativ Suceava. Subiectele pe care le va aborda nu au fost anunţate.

baisanu si nita la pnl (7)

„Aceasta conferinta are un singur subiect, in opinia mea, o problema deosebit de grava si importanta a judetului si municipiului, dar nu numai, dar si a municipiului Botosani, e vorba de aeroportul de la Salcea. Acesta trebuia sa inceapa propria iesire din cenusa si firma trebuia sa inceapa lucrarile in 2013. S-a renuntat pana in iarna lui 2014. Din diferite cauze, lucrurile treneaza foarte mult si nepermis si din informarile pe care le am, rezulta ca nici in august nu e gata.

Voi discuta azi si maine in Parlament cu colegii mei liberali, dar si cu cei de la PSD din cele doua judete si voi face o cerere scrisa presedintelui CJ Suceava si directorului aeroportului si factorilor implicati in rezolvarea problemelor de acolo si voi cere o intalnire de lucru pentru joi, orele 10, pe santier. Si evident voi face scris o cerere si firmei care construieste ca sa fie si ea acolo.

Nici o zona a tarii nu se va dezvolta daca nu are posibilitatea de a primi oameni si marfa pe calea aerului. Nu avem autostrada. Master planul PSD nu are nici o legatura cu Suceava, iar cu trenul faci 7 ore pana la Bucuresti. Ne mai intrebam de ce nu avem locuri de munca si oameni de afaceri si suficienti turisti.

Initial, contractul a fost semnat cu un termen de decontare de 90 de zile, cand legea spunea clar ca termenul de plata e de 30 de zile.

In momentul de fata, maximul cash flow-ul firmei a fost atins si firma nu mai are cum cheltui bani. Daca banii ar fi dati, abia in 6 luni lucrarile ar fi gata. Lucrarile trebuie facute acum si nu la iarna. Exista probleme tehnice nerezolvate de 7 luni. In proiect nu sunt prevazuti 200 m de canalizare. Masuratorile a fost gresite.

Ce inseamna sa faci toate actiunile legale pentru a rezolva canalizarea si drenajul pentru pista? Pe SEAP si ANRMAP inseamna minim 90 de zile.

Cei de la CJ Suceava nu si-au facut treaba. Probleme sunt si la racordul electric. Turnul de control a fost proiectat fara retea de scurgere a apelor pluviale.

Observam o triada in care cei mai neseriosi sunt cei de la CJ si aeroport. Daca Tehnic Assist nu ar fi facut pe bani proprii stabilizarea pistei acum, sub nici o forma ea nu ar fi fost facuta. Era la cota sub zero. Lucrurile nu mai pot merge astfel pentru ca vom avea aeroport la Pastele Cailor.

La Suceava, primarul Lungu nici nu stie unde e aeroportul. Pe presedintele CJ nu prea il mai vad, Guvernul se ocupa de alte cucuri sau mai exact de nimic.

Daca nu ne vom implica cu totii nu vom mai avea sanse sa avem anul asta aeroport. CA si CJ nu fac nimic la aeroport. E vorba de facut si trimis hartii, nimic  altceva. Informatiile le-am cerut oficial factorilor care se ocupa de proiect. Ei stiu, dar se fac ca lucrurile astea nu exista.

Eu am facut aceasta ancheta personala, dar trebuie sa vedem oficial ce se intampla si ce se mai poate face pentru aeroport. Lungu trebuie sa vina ca sa inteleaga si sa mearga la Bucuresti si sa spuna ca Suceava are nevoie si de aeroport nu numai pavele.”

Baisanu a refuzat sa raspunda la intrebarea legata de cati membri ai PNL au fost suspendati din PNL Suceava pentru probleme cu justitia.

„Ancheta mea merge si pe problema TERMICA. Toti stau si asteapta, ma uit la cladirea fostului MODERN. Ca sa refaci o cladire Lungu a avut nevoie de 8 ani.”


Intră acum și în grupul de