Băişanu îl contrazice pe Nechifor pe tema redeschiderii Aeoportului de la Salcea în acest an


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a ţinut să îl contrazică, luni, pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a declarat în urmă cu două săptămâni că Aeroportul „Ştefan ce Mare” din Suceava se va redeschide de la 1 august.

Liderul liberalilor suceveni a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va face o invitaţie parlamentarilor din Suceava şi Botoşani, dar şi autorităţilor judeţene să se întâlnească, joi, pe şantierul Aeroportului Suceava unde să se discute la obiect ce este necesar să se facă pentru ca această investiţie să fie finalizată în acest an, precizând că, din diferite cauze, lucrurile trenează foarte mult şi nepermis, iar din informările pe care le are, rezultă că nici în august nu va fi finalizat.

baisanu si nita la pnl (1)

„Nici o zonă a ţării nu se va dezvoltă dacă nu are posibilitatea de a primi oameni şi marfă pe calea aerului. Nu avem autostradă, iar Master planul de transporturi al PSD nu are nici o legătură cu Suceava, iar cu trenul faci şapte ore până la Bucureşti şi ne mai întrebăm de ce nu avem locuri de muncă şi oameni de afaceri şi suficienţi turişti”, a declarat Băişanu.

Potrivit liderului PNL Suceava, există probleme legate de decontarea lucrărilor  şi firma care execută construcţia a depăşit cu două milioane de lei cash-flow-ul de 22 de milioane de lei stabilit.

„În momentul de faţă, maximul de cash flow al firmei a fost atins şi depăşit, iar firma nu mai are cum cheltui bani”, a spus Băişanu care subliniază că acum trebuie executate lucrările şi nu iarna.

Totodată, el a mai arătat că sunt probleme legate de proiectare care trebuie corectate şi că pentru remediere e nevoie de timp.

„La Suceava, primarul Lungu nici nu ştie unde e aeroportul. Pe preşedintele CJ nu prea îl mai văd, iar Guvernul se ocupă de alte cucuri sau mai exact de nimic”, a spus Băişanu care consideră că e nevoie să fie pusă presiune pe autorităţile locale şi centrale pentru ca lucrările la aeroport să fie finalizate în acest an.

„Eu am făcut această anchetă personală, dar trebuie să vedem oficial ce se întâmplă şi ce se mai poate face pentru aeroport”, a mai spus Băişanu, care a  a solicitat parlamentarilor şi autorităţilor locale din Suceava şi Botoşani să facă presiuni pentru ca lucrările de modernizare a Aeroportului Suceava să fie încheiate în acest an.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în urmă cu două săptămâni că reluarea zborurilor companiei Tarom de la 1 august, când este prevăzută redeschiderea Aeroportului Suceava este certă şi că în acelaşi timp se poartă discuţii cu companii aeriene pentru curse directe externe.

Lucrările de modernizare la Aeroportul Suceava urmează să fie finalizate, potrivit graficului, la sfârşitul lunii iulie astfel încât la 1 august aeroportul să fie redeschis.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene.

Lucrările de modernizare la aeroport sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de ROMATSA, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construieşte un nou turn de control şi se pregăteşte terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie.


Intră acum și în grupul de