Consilier judeţean sucevean depistat de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese administrativ


Intră acum și în grupul de

Consilierul judeţean sucevean Ioan Piticari, a fost depistat de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese administrativ pentru perioada când a fost consilier local în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ioan Piticari, în calitate de consilier local, a participat la data de 29 aprilie 2010 la dezbaterea și adoptarea hotărârii Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc cu privire la închirierea prin licitație publică a unor trupuri de pășune (proprietatea privată a Municipiului Câmpulung Moldovenesc), neanunțând la începutul ședinței că are un interes de natură patrimonială în problema supusă dezbaterii.

ilisesti peisaj natura toamna vreme case sat (2)

Ulterior adoptării hotărârii Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc din data de 29 aprilie 2010, Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc (în calitate de proprietar) a încheiat la data de 13 mai 2010 cu Ioan Piticari, în calitatea de chiriaș,un contract având ca obiect închirierea trupului de pășune și pășune împădurită OBCIOARA II, în suprafață de 173 ha, pe o perioadă de 6 ani, începând cu data de 20 mai  2010 și până la data de 20 septembrie 2015.

ANI arată că Piticari a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. b) din Legea nr. 393/2004.

În legătură cu aceeaşi păşune, Piticari este cercetat de procurorii anticorupţie pentru că ar fi fraudat fondurile obţinute de la APIA pentru întreţinerea păşunii.


Intră acum și în grupul de