Țigări în valoare de 220.000 lei, descoperite la Izvoarele Sucevei și Brodina, în două mașini abandonate de contrabandiști


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit în cursul zilei de joi, 25 iunie, țigări în valoare de 220.000 lei în mașinile unor contrabandiști. Aceștia au fost urmăriți de polițiștii de frontieră pe raza localităților Izvoarele Sucevei și Brodina, dar au reușit să scape. Unul dintre șoferi a intrat în gardul unei locuințe în timp ce gonea nebunește.

tigari (3)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi dimineața, în jurul orei 10.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Izvoarele Sucevei aflat în misiune a observat un autoturism de teren care se deplasa de la frontiera de stat către interiorul ţării.

„Imediat a fost anunţată echipa de intervenţie care s-a deplasat la faţa locului, iar în momentul în care conducătorul auto a observat echipajul poliţiei de frontieră a demarat în trombă ignorând semnalele regulamentare efectuate de către poliţiştii de frontieră pentru a opri maşina”, a declarat Poroch-Seriţan.

El a mai spus că polițiștii au trecut în urmărirea autoturismului, folosind semnalele acustice şi luminoase, iar la scurt timp șoferul a abandonat maşina şi a fugit de la faţa locului.

Polițiștii de frontieră au găsit în mașină 16.220 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 162.200 lei.

tigari (1)

Totodată, în cursul serii, în jurul orei 20.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri pe raza localităţii Brodina un autoturism marca Volkswagen.

Întrucât șoferul a ignorat semnalele polițiștilor, continuându-şi deplasarea în mare viteză, oamenii legii au trecut la urmărirea maşinii folosind semnalele acustice şi luminoase.

Însă, după aproximativ 500 de metri, şoferul a pierdut controlul volanului acroşând gardul unui imobil din apropiere. El a abandonat maşina şi a fugit.

În autoturism au fost găsite 5.780 pachete de provenienţă ucraineană, în valoare de 57.800 lei.

tigari (2)

În ambele cazuri ţigările au fost confiscate, iar mașinile indisponibilizate. De asemenea, polițiștii fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate în acţiunea de contrabandă.


Intră acum și în grupul de