Sanda Maria Ardeleanu: Vreau cultură instituţionalizată la Suceava şi nu doar poveşti despre cultură


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, a declarat, joi,  că Bucovina este kilometrul 0 al multiculturalismului în spaţiul european şi ideea lansată de dramaturgul Matei Vişniec, ca Bucovina să candideze la titlul de capitală culturală europeană este bună.

Ea a declarat, într-o conferinţă de presă, că Bucovina este o entitate în sine, care are un mister care face să determine oamenii să vină să o viziteze şi de care trebuie profitat.

Ardeleanu consideră că Bucovina are nevoie de o nouă recunoaştere şi e nevoie de o coagulare a forţelor pentru spaţiul cultural sucevean.

Ea a arătat că în ceea ce priveşte fenomenul teatral, există mai multe trupe de teatru, la una chiar ea având o importantă contribuţie, dar că nu are un teatru. În cea ce priveşte formaţiile muzicala nu are filarmonică, iar Ciprian Porumbescu rămâne brand-ul în jurul căruia ar trebui coagulat potenţialul local.

Ardeleanu a apreciat ideea lansată de Matei Vişniec pentru Bucovina-capitală culturală europeană, dar consideră că această idee trebuie să fie serios susţinută şi nu doar pentru campania electorală.

ardeleanu (2)

„Nu mai putem merge fiecare cu ideile lui, care odată lansate în campanie, devin himeră şi sunt uitate ulterior. Vreau cultură instituţionalizată la Suceava şi nu doar poveşti despre cultură”, a spus deputatul liberal.

Ea a spus că nu se poate lansa cultura în campanie electorală doar ca o marfă ca apoi să fie abandonată, dar că echipa PNL Suceava va reuşi să promoveze aceste proiecte culturale serioase.

„Echipa din vârful PNL Suceava e o garanţie că aceste proiecte vor fi realitate. Cred că atunci când se munceşte cu dăruire şi seriozitate, recunoaşterea vine în orice condiţii sau spaţiu în lume, fără să vindem iluzii. Faptele fiecăruia dintre noi vor spune cel mai mult”, a mai declarat deputatul liberal.

Ea a criticat, astfel, voalat, demersul lui Alexandru Băişanu, care a cerut recent ca toate formaţiunile politice să susţină un demers al său pentru ca Suceava să participe la competiţia Capitală culturală europeană 2021.

 


Intră acum și în grupul de