Copilul tău ce face în vacanţa de vară? (II)


Intră acum și în grupul de

Vacanța de vară a copiilor trebuie să fie una activă, în care joaca să se îmbine aromonios cu efectuarea unor activități educative astfel încât atunci când revin la școală să se reintegreze mult mai ușor. După cum am văzut și în prima parte a acestui material, așa cum a menționat și Liliana Bujor, psihologul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, e indicat ca în activitățile copiilor să fie solicitate cât mai multe dimensiuni ale personalității lor, și dimensiunea cognitivă, și partea fizică-motrică, emoțională, socială, de interacțiune cu familia și cu alți copii.

Astfel, NewsBucovina vine în întâmpinarea părinților și a copiilor până la vârsta adolescenței cu idei de petrecere a vacanței, în municipiul Suceava.

  1. Atelierul de creație „Micii meșteșugari”

Până pe data de 18 iulie a.c., de luni până vineri, între orele 10-14, la Muzeul Satului Bucovinean, copiii se pot relaxa și învăța lucruri noi, la atelierul de creație „Micii meșteșugari”.

Atelierele sunt coordonate de profesori, meşteri populari, artişti plastici, muzeografi.

Mai multe informații pe https://www.newsbucovina.ro/evenimente/130447/atelierul-de-creatie-micii-mestesugari-in-perioada-29-iunie-18-iulie-la-muzeul-satului-bucovinean

  1. Ateliere de sculptură şi pictură „Din secretele maeştrilor – lumină și culoare”

În perioada 10-14 august Muzeul Bucovinei organizează un atelier de pictură, iar în perioada 17-21 august un atelier de sculptură. Aceste ateliere se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, iar înscrierile se fac până la data de 31 iulie, taxa de participare fiind de 30 de lei pe atelier.

Mai multe informații pe http://https://www.newsbucovina.ro/evenimente/131455/copiii-sucevenilor-invitati-sa-participe-la-atelierele-de-sculptura-si-pictura-organizate-in-cadrul-proiectului-din-secretele-maestrilor-lumina-si-culoare

  1. Ateliere de creație la magazinul CREATIV & DECO

Magazinul CREATIV & DECO, din cartierul Burdujeni, strada Calea Unirii nr. 13A, la intrarea în Piața Burdujeni, organizează cursuri profesionale, ateliere pentru copii și workshop-uri pe diverse tehnici artistice. Durata unui atelier este de o oră și jumătate, costul de participare fiind de 15 lei de persoană.

Mai multe informații pe https://www.facebook.com/CREATIVandDECO/timeline

creativ & deco

  1. Ateliere de vacanță la Simply Kids

Spațiul de joacă Simply Kids din municipiul Suceava, de pe strada  I.G. Sbierea, organizează în vacanța de vară, pentru copiii de peste 3 ani, vizite la țară, concursuri cu baloane de săpun, zmee colorate, dar și alte activități recreative și educative.  Programul este unul flexibil, în funcție de disponibilitatea părinților. Prețul unul abonament lunar este de 600 lei sau 40 lei/zi, masa de prânz fiind inclusă.

Pentru detalii – https://www.facebook.com/simplykidsateliere?fref=ts

  1. Școala de vară Suceava, la Grădiniţa cu Program Normal Obcini

În lunile iulie și august, copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani, pot lua parte la activități educative, la Grădiniţa cu Program Normal Obcini, unde va funcționa Școala de vară Suceava.

Cei mici pot participa la ateliere de creaţie, ateliere de gătit, desen, pictură, artă decorativă, activităţi eco, zumba, jocuri sportive în aer liber, jocuri de perspicacitate, jocuri de societate, jocuri de dezvoltare personală, teatru, cursuri de limbă engleză, de bune maniere, de dezvoltare personală şi de educaţie financiară.

Detalii despre înscrieri pe http://www.facebook.com/ScoalaDeVaraSuceava

  1. Vizite la muzee

În perioada vacanței de vară se pot face scurte vizite la Hanul Domnesc, Muzeul de Ştiinţele Naturii și Muzeul Satului Bucovinean, program de vizitare fiind între orele 10 – 18, de marți până duminică.

Tarife percepute: 2 lei/copil, 4 lei/adult la Muzeul de Ştiinţele Naturii, 2 lei/copil, 6 lei/adult la Hanul Domnesc și Muzeul Satului Bucovinean.

Mai multe informații pe http://www.muzeulbucovinei.ro

  1. Observatorul Astronomic și Planetariu USV

La Observatorul Astronomic și Planetariul din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, zilnic, între orele 9-17, este program de planetariu, prețul unui bilet fiind de 5 lei pentru copii și 8 lei pentru adulți.

La cerere, se pot face observații astronomice pe timp de noapte și proiecții de filme.

  1. Sala Tronului

„Sala Tronului” este reconstituirea muzeografică a Sălii Sfatului Domnesc, care a funcţionat în incinta Curţii Domneşti Medievale, în perioada în care Suceava a fost capitala Moldovei. Aceasta se poate vizita la Iulius Mall Suceava, de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00. Preţul unui bilet este de 1 leu pentru copii şi 4 lei pentru adulţi.

Sala Tronului

  1. Perete mobil de cățărare

Pe esplanada complexului comercial Iulius Mall Suceava funcționează parcul de agrement și cățărare ARC(Aventură/Relaxare/Cunoaștere) Suceava. Acesta se adresează cu precădere copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 5-18 ani și propune activitați de agrement outdoor printre care: escaladă pe perete de cățărare, parcurgere tip traseu de aventură la înălțime, plimbare cu tricicluri electrice și cu go-karturi.

Informații pe https://www.facebook.com/PereteMobilCatarare

perete catarare

  1. Nordic Skate Park

Tinerii pasionaţi de sporturi pe role ori de sporturi pe bicicletă, au la dispoziție Nordic Skate Park, de pe strada Universităţii, lângă Patinoarul Areni. Spaţiul de agrement este pus gratuit la dispoziţia tuturor tinerilor.

skatepark concurs biciclete (30)

  1. Bazinul de înot al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava

Bazinul de înot al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava este deschis de luni până sâmbătă, între orele 7.00 şi 22.00, iar copiii pot alege programe de inițiere sau agrement.

Prețul unei ședințe de inițiere pentru copii este de 30 de lei, iar pentru agrement 15 lei. Un abonament de opt ore, de inițiere, costă între 100 și 150 de lei, în funcție de vârstă. De asemenea, se poate opta și pentru un abonament de opt ore, cu antrenor personal, prețul fiind de 450 de lei pentru elevi/public/personalul USV și 500 de lei pentru preșcolari.

Bazinul va fi închis în perioada 10-31 august 2015.

Mai multe informații despre program și tarife pe http://www.usv.ro/natatie/oferte_natatie.php

inot bazin  (3)

  1. Bazinul de înot al Școlii Gimnaziale nr. 3 Suceava

Copiii și tinerii au la dispoziție până la data de 15 august și bazinul de înot al Școlii Gimnaziale nr. 3 Suceava. Pentru inițiere prețul unui abonament de 8 ore este 96 de lei, iar pentru un abonament de 4 ore este 48 lei. Pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 abonamentul este la preț redus, un abonamet de 8 ore fiind 80 de lei.

Pentru cei inițiați un abonament de 4 ore este de 40 lei, iar pentru elevii Şcolii Gimnaziale nr. 3, abonamentul este 32 de lei.

Mai multe informații pe http://scoala3sv.ro/bazin-de-inot.html

  1. Ștrandul Sucevei

Ștrandul municipiului Suceava dispune de trei bazine de înot, două bazine pentru copii şi unul pentru adulţi, cu o adâncime de 2,4 metri. Acesstea sunt supravegheate de doi salvamari.

Taxa de intrare este de 5 lei pentru copii și 15 lei pentru adulți. Nu se percep taxe pentru șezlonguri sau umbrele.

  1. Cerc de lectură în limbile engleză și germană, la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” Suceava

În lunile iulie și august secţia de împrumut pentru copii din cadrul bibliotecii organizează cercuri de lectură în limbile engleză și germană cu următoarele grupe: beginner, pre-intermediate, intermediate, upper-intermediate şi advanced.

Înscrierile se fac pe baza permisului de cititor, la secţia de împrumut pentru copii sau la telefon 0230530798-int. 22.

Informații AICI

  1. Laboratorul de joacă

Cabinetul Individual de Psihologie Liliana Bujor organizează „Laboratorul de joacă”. Prin intermediul acestuia copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani vor lua parte la activități de dezvoltare cognitivă, socială și emoțională, prin joc și joacă.

Activitățile se desfășoară după-amiaza, timp de două ore, pe grupele de vârstă 5-6 ani și 7 ani. O ședință de două ore costă 50 de lei, iar un pachet de opt ore costă 200 de lei.

La finalul celor opt ore părinții beneficiază de o ședință de consiliere parentală gratuită în care li se prezintă activitatea copiilor.

De asemenea, în data de 10 septembrie va avea loc o nouă ediție a „Laboratorului de joacă” de la Iulius Mall Suceava, activitatea fiind pentru părinți și copii în mod gratuit.

Înscrieri la activități pe adresa [email protected].

Liliana Bujor 2 copii joaca desen

  1. Școli de vară

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a aprobat 11 proiecte de organizare a școlilor de vară, pe raza județului, în lunile iulie și august, în unitățile de învățământ.

Mai multe detalii și program pe https://www.newsbucovina.ro/social/133872/au-fost-stabilite-scolile-de-vara-la-care-pot-participa-elevii-suceveni

 

 


Intră acum și în grupul de