Ardeleanu: USV este promotor al conceptului de diplomaţie academică; Întâlnirea Iohannis-Timofti e o pagină de aur în istoria Sucevei


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, a declarat, joi că ziua de 7 iulie 2015, când preşedinţii României şi Republicii Moldova, Klaus Iohannis şi Nicolae Timofti, s-au întâlnit la Suceava este o pagină de aur în istoria Sucevei.

Ea a spus că întâlnirea preşedinţilor vorbitori de limba română nu s-a făcut întâmplător la Suceava, iar acest eveniment unic pentru spaţiul românesc a fost pregătită de mai mulţi ani.

Iohannis Timofti DHC USV1 (11)

 

Ardeleanu a declarat că Universitatea din Suceava este din 1990 bastion al bunelor relaţii cu Republica Moldova şi a adăugat că USV a generat prin parteneriatele cu universităţile din Cernăuţi şi Chişinău conceptul de diplomaţie academică.

Ea a subliniat importanţa comunităţii academice din Suceava în realizarea acestui obiectiv şi, în special, a rectorului Valentin Popa, care pe lângă că a reuşit „un tablou istoric” a dat şi o puternică lovitură de imagine pentru universitatea suceveană.

Ardeleanu a ţinut să precizeze că preşedintele Republicii Moldova este de acum membru al comunităţii academice sucevene, fiind Doctor Honoris Causa al USV.


Intră acum și în grupul de