Vicepreşedinte PSD Suceava:Ponta nu a înţeles nici în al 12-lea ceas că a pierdut alegerile din cauza aroganţei şi populismului ieftin


Intră acum și în grupul de

Un vicepreşedinte al PSD Suceava a făcut luni o analiză a situaţiei în care a ajuns în prezent PSD şi îşi exprimă regretul că Victor Ponta, despre care a crezut că va fi omul care va moderniza România, nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor.

„ La fel cum Elena Ceauşescu i-a spus în decembrie 1989 lui Victor Stănculescu „Victoraş, să ai grijă de copii…”, este posibil ca cineva i-a spus în 2010 lui Victor Ponta „Victoraş, să ai grijă de partid…”. Amândoi s-au înşelat”, apreciază într-un comunicat vicepreşedintele social-democrat sucevean Dan Ioan Cuşnir.

 

El arată că la prima vedere se poate interpreta demisia lui Victor Ponta pe Facebook din funcţia de preşedinte al PSD ca o lipsă de maturitate şi un dispreţ faţă de membrii partidului şi faţă de cei ce l-au investit cu încredere la Congresul din 2010, atunci când a devenit preşedintele celui mai puternic partid din România.

 

„În realitate lucrurile par a fi mai complexe. De câteva luni Victor Ponta transmite mesaje pe reţele de socializare crezând că aşa se va împrieteni cu reţelele de socializare. Victor Ponta crede că a pierdut alegerile din 2014 din cauza Facebook. Nu a înţeles nici în al 12-lea ceas că a pierdut alegerile din cauza aroganţei, a obrăzniciei, a trufiei, a propagandei deşănţate, a populismului ieftin”, a adăugat vicepreşedintele PSD Suceava.

 

El consideră că Victor Ponta se comportă, în continuare, precum un copil care se joacă cu o maşinuţă, o lasă puţin pentru a-şi rezolva nişte probleme şi promite că se va întoarce să se joace cu maşinuţa peste câteva luni.

„Victor Ponta confundă cel mai puternic partid din România cu o maşinuţă şi nu înţelege că trebuie să respecţi Statutul partidului mai ales când eşti preşedinte. În Statutul PSD nu există funcţia de coordonator politic şi nici reveniri după autosuspendări”, menţionează Cuşnir.

El mai adaugă că, personal, a crezut că Victor Ponta va fi cel ce va moderniza România.

 

„Avea toate atuurile în mână, dar atunci când a ajuns la putere, lipsa de experienţă în managementul victoriei şi-a spus cuvântul. Dureros este atunci când realizezi că ai investit cel mai important lucru din viaţă – timpul, în cineva care nu merită acest lucru. Frustrant este atunci când realizezi că ai crezut în cineva căruia nu îi pasă de loc nici de tine, nu îi pasă nici de ceilalţi camarazi din partid, nu îi pasă nici de locuitorii ţării pe care ar fi trebuit să o schimbe în bine”, scrie liderul social-democrat sucevean.

 

În comunicat, Dan Ioan Cuşnir, arată că lui Victor Ponta nu i-a păsat nici de doamna profesoară Motrescu din Dorneşti, care a plâns două zile după ce acesta a pierdut alegerile.

„Lui Victor Ponta nu i-a păsat de membrii Biroului naţional, nici de membrii partidului, atunci când şi-a dat demisia pe Facebook. Dar ceea ce este cel mai grav, este faptul că lui Victor Ponta nu i-a păsat de fii patriei, atunci când, imediat după pierderea alegerilor din 2014 se relaxa în cluburile din Dubai în timp ce patru  militari români, patru fii ai Patriei, mureau într-un accident aviatic. Un prim ministru căruia îi pasă, s-ar fi întors cu primul avion în ţară. Victor Ponta nu a făcut-o”, a continuat Cuşnir.

Dan Ioan Cusnir ODP (3)

El subliniază că lui Victor Ponta nu i-a păsat nici o clipă ce se va întâmplă cu cel mai puternic partid din România.

„Dacă i-ar fi păsat, şi-ar fi dat demisia în noaptea în care, din cauza lui, cel mai puternic partid din România a fost vitregit de şansa  de a da viitorul preşedinte al României.

Şi după demisia lui, ar fi trebuit să urmeze demisia tuturor celor care şi-au făcut propagandă deşănţată apelând la compatibilitatea 100% cu Victor Ponta”, a conchis Dan Ioan Cuşnir.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat duminică seara pe pagina sa de pe Facebook, că se retrage din toate funcţiile din PSD până când îşi va rezolva problemele din justiţie.

DNA a anunţat, luni, că Victor Ponta este inculpat în dosarul în care mai este cercetat Dan Şova privind contracte de asistenţă juridică cu centralele Rovinari şi Turceni, iar procurorii anticorupţie au anunţat că au dispus şi sechestru pe bunuri mobile şi imobile ale premierului României.

 


Intră acum și în grupul de