Popovici (PMP): Un consilier local din Suceava câştigă cât un parlamentar şi nu se vede nimic în actul administrativ


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, susţine că un consilier local sucevean are venituri, lunare, de circa 4.200 de lei, cât un parlamentar, dar că în actul administrativ aceste câştiguri nu se văd.

Popovici a spus în cadrul conferinţei municipale de alegeri, că la societatea de apă şi canalizare, ACET SA, care de mai mulţi ani generează nemulţumire în municipiu prin lucrările prost gestionate la reţelele de apă şi canalizare, un membru în Adunarea Generală a Acţionarilor câştigă o indemnizaţie de circa 2.200 de lei lunar, iar un membru în Consiliul de Administraţie are aproape 1.900 de lei lunar.

El a spus că în Consiliul de Administraţie al ACET sunt 20 de membri, ceea ce înseamnă că numai indemnizaţiile reprezentanţilor în CA din ACET se ridică la 500.000 de lei anual, fără ca acest lucru să se vadă în îmbunătăţirea gestionării acestei societăţi.

pmp popovici8 (1)

Potrivit lui Popovici, un consilier local sucevean care e membru doar într-un singur Consiliu de Administraţie şi într-o Adunare Generală a Acţionarilor are un câştig lunar de circa 4.200 de lei.

El a spus că are datele din declaraţiile de avere ale consilierilor locali postate pe site-ul Primăriei Suceava.

Popovici a mai declarat că toţi aceşti bani pentru plata indemnizaţiilor provin tot de la suceveni, din preţul apei, al biletului de autobuz sau din taxele locale.

Preşedintele PMP Suceava le-a transmis membrilor de partid că vor trebui să se pregătească foarte bine pentru alegerile locale de anul viitor care vor trebui să fie semnalul schimbării clasei politice.

El a subliniat că PMP vine cu oameni care nu au mai făcut politică şi care au o viziune modernă despre administraţie.

 


Intră acum și în grupul de