Liviu Dragnea a preluat preşedinţia PSD deşi Ponta a recomandat-o pe Rovana Plumb. Congresul care va alege noua conducere, în noiembrie


Intră acum și în grupul de

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a preluat, de miercuri, conducerea interimară a PSD, în urma votului acordat în Comitetul Executiv.

El a cerut un vot de încredere al conducerii PSD pentru a asigura interimatul până la organizarea Congresului PSD unde se va alege noua conducere a partidului, iar preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, care fusese numită preşedinte interimar al PSD de Victor Ponta, a dorit să continue interimatul până la congres.

Echipa care o susţinea pe Rovana Plumb ar fi dorit ca PSD să organizeze un Congres abia după alegerile parlamentare din 2016.

Liviu Dragnea a obţinut 65 de voturi în timp ce Rovana Plumb a fost votată doar de 18 membri ai CEx al PSD.

Congresul PSD va fi organizat în 16 noiembrie.

dragnea la mormantul lui Stefan de la Putna

Fostul preşedinte al PSD, Victor Ponta, care a demisionat în urmă cu două săptămâni, prin Facebook, a susţinut ca interimatul să fie asigurat de Rovana Plumb. Victor Ponta a plecat din şedinţă însă înainte să înceapă votul.

Preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, a spus că Liviu Dragnea este mai bun pentru această poziţie întrucât cunoaşte mai bine partidul şi se pricepe la organizare.

Potrivit unor surse participante la şedinţă, Liviu Dragnea ar fi fost acuzat de senatorul Daniel Savu, fost ofiţer SRI, că este un vector „al sistemului” care ar vrea să controleze partidele din România.

În cadrul şedinţei s-a propus ca preşedinte interimar să fie Ecaterina Andronescu, dar aceasta a refuzat.

Din echipa de conducere a PSD până la Congres vor face parte alături de Liviu Dragnea preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, primarul sectorului 3 din Bucureşti, Robert Negoita şi senatorul Ecaterina Andronescu.

 


Intră acum și în grupul de