Balan: Rădăuţenii nu înţeleg cum se poate ca ei să plătească taxe şi impozite şi să nu beneficieze de serviciile Primăriei


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene PNL Suceava, deputatul Ioan Balan, i-a solicitat, joi, preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care este şi liderul social-democraţilor suceveni, să ceară premierului Victor Ponta să găsească o soluţie pentru deblocarea activităţii administraţiei locale din Rădăuţi.

Potrivit liderului liberal, situaţia de la Rădăuţi, unde secretarul are atribuţii limitate, a devenit presantă pentru locuitori care plătesc taxe, dar nu pot obţine autorizaţii de construire sau alte avize.

ioan balan 3

„Cetăţenii nu înţeleg cum se poate ca ei să plătească taxe şi impozite şi să nu beneficieze de serviciile Primăriei. Se poate ca la Primărie să se primească banii din taxe, dar nu se pot elibera documente”, a spus Balan, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că un grup de circa 30 de locuitori din Rădăuţi a venit la sediul PNL Suceava şi s-au plâns de situaţia în care se află pentru că nu pot să-şi înceapă lucrări de construcţii sau lucrări de racordare la reţele de utilităţi.

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene PNL Suceava a explicat că situaţia a fost generată de boicotul PSD al şedinţelor Consiliului Local Rădăuţi şi că s-a ajuns la dizolvarea Consiliului Local, iar în condiţiile în care primarul Aurel Olărean a fost suspendat din funcţie, municipiul nu are conducere.

El a sprecizat  că secretarul are drept de semnătură şi doar pentru plata salariilor sau utilităţilor, sau pe acte de stare civilă.

„Proiectele de dezvoltare ale oraşului sunt total blocate”, a declarat Balan, potrivit căruia CJ Suceava tratează cu indiferenţă acest subiect, iar prefectul face cât îi permite funcţia.

Municipiul Rădăuţi a rămas din 27 aprilie fără conducere după ce secretarul interimar al Consiliului Local şi-a încetat mandatul, iar de la sfârşitul lunii martie Consiliul Local a fost dizolvat după ce din septembrie 2014, primarul Aurel Olărean a fost suspendat din funcţie fiind arestat preventiv într-un dosar cercetat de DNA.

Ulterior, Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care a permis ca, în acest caz, prefectul să numească un secretar provizoriu, ceea ce a permis plata salariilor angajaţilor şi a cheltuielilor curente.


Intră acum și în grupul de