Majoritate covârşitoare pentru excluderea din PNL a vicepreşedintelui CJ Suceava, Ilie Niţă. Acesta este al treilea partid din care este exclus


Intră acum și în grupul de

Biroul Politic al PNL Suceava întrunit joi după amiaza în şedinţă a decis cu 62 de voturi pentru şi patru împotrivă, excluderea din partid a vicepreşedintelui organizaţiei judeţene, Ilie Niţă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru că a încălcat prevederile art 28 lit. g din Statutul PNL privind atacuri la adresa conducerii partidului şi pentru nerespectarea deciziilor luate de partid.

Propunerea votată joi urmează să fie validată, sâmbătă, de Colegiul Director al organizaţiei PNL Suceava, structură care este constituită din preşedinţii organizaţiilor locale şi primarii liberali.

Ilie Nita3

 

Ilie Niţă, care a mai fost membru PD şi PRM a fost exclus şi din aceste partide pentru că a acţionat în afara deciziilor partidului.

El este membru PNL din 2009, după ce a fost exclus din PRM. În PRM a intrat după ce în 2004 a fost exclus din PD.

Dacă propunerea de excludere va fi menţinută de Colegiul Director, Ilie Niţă va pierde calitatea de consilier judeţean şi, pe cale de consecinţă, cea de vicepreşedinte al CJ Suceava.

Câteva zeci de primari PNL i-au cerut lui Niţă să aleagă până în 15 iulie între statutul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi cel de membru al PNL, în condiţiile în care conducerea CJ Suceava este a PSD.


Intră acum și în grupul de