Ioan Balan: „Cel mai corect e ca oamenii sa decida cine e cel mai bun din PNL”


Intră acum și în grupul de

Catalina Culipei, presedintele Organizatiei de femei PNL Suceava si presedintele PNL Suceava, Ioan Balan, sustin o conferinta de presa la sediul partidului.

Culipei va candida la un fotoliu de consilier local al municipiului Suceava.

Catalina Culipei:

„Am desfasurat un mare proiect la Suceava, <<Daruieste carti pentru romanii de pretutindeni!>> Am adunat peste 3.000 de carti si vor fi pana in septembrie transmise copiilor din Basarabia.

In calitate de consilier local as vrea sa promovez un parteneriat cu Biserica al caror beneficiari sa fie copii din familii speciale. Biserica vine cu spatiile, iar Primaria sa vina cu finantarea, si are in vedere imbunatatirea programului social al Primariei.

Ioan Balan:

„In concret, va fi un parteneriat real intre Biserica si Directia Sociala din Primarie. Proiectul a izvorat din discutiile cu oamenii din cartiere. Multi tineri sunt plecati in strainatate si copii raman acasa. Copiilor le este greu sa ramana cu bunicii, iar Biserica doreste sa dezvolte un parteneriat cu primaria ca  in spatiile puse la dispozitie de biserici sa se realizeze acest lucru. Cel mai mare beneficiu e ca Primaria va avea buget de co-finantare.

Proiectul va trebui sa fie unul foarte serios si trebuie adus in dezbatere publica ca sucevenii sa stie despre ce e vorba si oamenii trebuie sa stie din timp ce se face cu banii lor.

In politica, e multa impocrizie si incerc sa ma feresc de acest lucru. Suntem in plina campanie interna pentru stabilirea candidatului si cred ca pana la 1 octombrie se va finaliza. Mi-a dat un pic peste cap strategia mea de campanie, dar sunt unul din cei care au participat la nivel national la discutii si chiar am propus ca departajarea sa se faca de catre electorat. Cel mai corect e ca oamenii sa decida cine e cel mai bun din PNL.

Conditiile de desfasurare a campaniei sunt foarte bine stabilite de PNL. Voi face o campanie constructiva si axata pe ce propun eu si echipa mea ca vom face in Suceava si mai putin pe discutii si polemici cu colegul Baisanu. E o disputa in interiorul PNL. Eu si dupa 1 octombrie cred ca PNL trtebuie sa fie unit. O disputa dusa fara ratiune ar putea imparti PNL si ar insemna slabirea lui pentru cursa de la anul. Trebuie sa ne pastram forta de echipa si ratiunea.

Adevaratii adversari sunt in celelelate partide. Marile proiecte duc la dezvoltarea Sucevei. Daca vorbim de aeroport, acesta e unul care s-a facut si a demarat intr-o echipa. Flutur era seful echipei si mai erau ministrul Boagiu si Ioan Balan. Implicarea mea a fost totala din mai multe considerente. In campanie am facut un stindard din dezvoltarea aeroportului, desi era o obligatie pentru mine, dar el e foarte necesar in dezvoltarea Sucevei.

Am vazut ca zona VIP a aeroportului e aproape functionala. Cine ar putea sa fie primul VIP al tarii? Victor Viorel Ponta care inca de anul trecut tot ne spunea cum va cunoaste Suceava o dezvoltare cum nu a mai cunoscut pamantul. Cred ca aeroportul este al sucevenilor si pentru mine personal sunt cetateni calatori VIP. VIP sunt pentru mine si mamicile plecate in strainatate si care pentru cateva zile ar putea sa vina din Anglia si Spania sa isi vada copiii.

Un lucru extrem de important care nu se discuta e acela de autorizare internationala. Daca nu exista autorizarea asta, cineva din afara spatiului comunitar nu putea ateriza. Asta se datoreaza in exclusivitate echipei Lungu-Flutur-Balan.

Cred ca Nechifor ar trebui sa fie preocupat de gasirea unor operatori catre spania Italia si Anglia. Astea sunt zonele aratate de studii ca sunt zonele de interes maxim. Cand dintr-un avion aterizat la noi vor cobori 200 de calatori atunci ne-am atins obiectivul.

Soseaua de centura e un proiect din perioada in care Flutur era presedinte de CJ. A mai ramas 10% din lucrari nefacute care insemnau cam trei luni de lucru.

Cred ca e momentul in care inca se mai poate face ceva. CJ, Nechifor, care e lider, are obligatia de a face toate demersurile pe langa guvernarea lui Ponta, care e acelasi om care spunea ca va face cate in luna si stele pentru Suceava. E acelasi om care e seful Guvernului si in noiembrie 2014, dar si azi. E un haos de nedescris in Suceava. E un nod foarte important rutier si deschiderea soselei de centura ar mai insemna ceva in traficul sucevean.

Proiectul de dezvoltare a Sucevei de la scara de bloc. A prins foarte bine acest lucru si oamenii vin si ne spun despre problemele lor.

Suceava, fata de alte orase are un atuu extraordinar, de a avea o padure in centrul orasului si orasul impartit de un rau. Pe aceste doua repere intentionam sa dezvoltam zonele de agrement ale Sucevei. Cred ca e un proiect de anvergura care va necesita fonduri europene. Bugetul local nu ne permite o abordare. Mai usor ne-ar fi de dezvoltat acest proiect al parcului Sipote. Cetatenii orasului doresc o mai buna organizare a parcului unde sa aiba siguranta personala si curatenie.

Le avem in vedere in proiectul de dezvoltare a Sucevei. Proiectul asta in prezentare video il vom face cunoscut in perioada viitoare, la fel cu dezvoltarea zonei adiacente raului Suceava.

In echipa pentru Primaria Suceava am oameni care isi doresc dezvoltarea sportului in oras. Imi mentin pozitia ca Suceava si CL nu va avea suficiente resurse sa promoveze si sustina echipa de fotbal in prima liga. Sunt insa domenii in care sportul a excelat si Primaria va sprijini. Voi avea in vedere in mod special un sport de  masa, crosul, unde sa fie implicate toate categoriile de varsta. Cu evenimente de mai multe zile care sa devina anual de actualitate.

Anul asta va fi prima editie si cred ca va continua multi ani de aici incolo. Va fi extrem de bine organizat si cu premii. Daca voi ajunge cu echipa mea la Primarie, va fi o activitate sustinuta de primarie. Proiectele nu vor fi prezentate in totalitatea lor in perioada de campanie interna. Adevaratiii adversari vor fi cei de la 1 octombrie incolo.

Am avut experienta lui Flutur la alegerile din 2008 care a castigat cu o echipa puternica. Asta vreau sa fac si eu la Suceava. Am venit cu un proiect pe care l-am prezentat organizatiei municipale si i-am chemat pe toti langa proiect. I-am asigurat ca nu vor primi sinecuri. Daca vor fi parte alaturi de el va trebuie sa il duca la indeplinire si asta inseamna si primar, viceprimari si mai mult decat atat.

Cred ca la judet lista va fi deschisa de Gheorghe Flutur care va strange in jurul sau o echipa puternica, din care cred ca va face parte si Baisanu.”


Intră acum și în grupul de