PNL caută înlocuitor pentru copreşedintele Băişanu?


Intră acum și în grupul de

Mediile politice județene îl dau ca și schimbat din funcția de copreședinte al organizației județene Suceava a PNL pe deputatul Alexandru Băișanu, mai ales după episoadele pe care partidul le-a trăit pe propria piele la sfârșitul săptămânii trecute, când la Suceava a avut loc Biroul Permanent Național al partidului si întâlnirea conducerii centrale cu activul județean.

Este vorba în special despre momentul în care, la Casa Culturii, proaspătul exclus din PNL Suceava, vicepreședintele CJ, Ilie Niță, a fost invitat să părăsească sala unde erau peste 1.500 de membri și simpatizanți liberali. Deși i s-a cerut expres să-și ”vadă de drumul său”, dl Niță a rămas țintuit de scaunul în care se așezase, ostentativ, chiar în primul rând, urmărind în principal gesturile lui Alexandru Băișanu, care se afla la prezidiu.

Imediat după terminarea ședinței, la câteva secunde după ce delegația centrală părăsea sala, Alexandru Băișanu s-a aruncat în brațele vicepreședintelui CJ, îmbrățisându-se cu acesta ca și cum ar fi repurtat o mare și importantă victorie.

Purtătorul de cuvânt al PNL, consilierul local Daniel Prorociuc, a declarat că la acest eveniment au fost invitați atât membrii, cât și simpatizanții partidului și că cel mai probabil dl Niță a intrat în sală ca simpatizant PNL.

alexandru baisanu2

Surse din PNL sustin că Băișanu nu mai este bine văzut la nivel central și că lipsa sa de implicare pentru evenimentele de la Gura Humorului şi Suceava a contat enorm în luarea deciziei de a fi schimbat din funcția de copreședinte al PNL.

În momentul de față, numele vehiculate pentru a prelua funcția sunt cele ale deputatului Dumitru Pardău și viceprimarului de Suceava, Ovidiu Doroftei.

Pardău nu a fost prezent la sedințele de la Suceava, fiind anunțat în concediu până pe data de 7 septembrie. De marți însă, deputatul Pardău este la București și se poartă discuții cu domnia sa despre o eventuală preluare a fotoliului de copreședinte.

 

Deocamdată conducerea PNL București refuză să comenteze informațiile.

 


Intră acum și în grupul de