Balan: „Prima ediţie a Crosului Sucevei s-a desfăşurat sub auspiciile bunei organizări”


Intră acum și în grupul de

Deputatul Ioan Balan si lectorul Sorin Rata de la USV sustin o conferinta de presa la sediul PNL Suceava.

balan si rata

Sorin Rata:

„La prima editie a crosului au fost 1007 inscrisi. Evenimentul s-a desfasurat fara incidente si toate premiile au fost ridicate. Am avut o participare destul de buna. Speram ca la anul, cu ajutorul lui Ioan Balan si poate si cu firme mai multe alaturi, sa realizam crosul la nivel national.”

Ioan Balan:

„Prima impresie dupa eveniment ma face sa spun ca sunt multumit. Prima editie s-a desfasurat sub auspiciile bunei organizari. Sunt multumit ca alaturi de  noi au fost si sportivi ai Sucevei care ne-au facut mandri de-a lungul timpul. Sunt Cristina Casandra, Dorin Goian, Daniel Balan si Sorin Rata.

Mesajul inteles de mine duminica, la kilometrul zero al Sucevei, a fost acela ca in ciuda parerilor unor oameni din administratie, ca in centrul Sucevei, nu se pot organiza manifestari de anvergura pentru  ca s-ar distruge zona, cred ca sucevenii stiu si pot sa organizeze evenimente in centrul orasului. Poate ca unele dintre manifestarile legate de Zilele Sucevei si-ar gasi locul in parcarea unui mall, dar cred ca sucevenii merita mai mult si in centru si mai mult decat hamsiile.

Ma gandesc la centrul orasului ca un gospodar la sufrageria lui cand primeste musafirii. Noi avem acum tendinta sa facem sufrageria frumoasa, iar musafirii sa ii primim in bucataria de vara. O parte dintre manifestarile ce tin de Zilele Sucevei se pot desfasura si in alte cartiere, dar cele mai importante cred ca se pot tine in centru.

Tot ce am realizat duminica, atat eu ca om politic ce sunt dispus sa ma implic in viata publica si administrativa, ma face sa cred ca munca in echipa functioneaza.

Si asa voi face mereu. Cand voi vorbi de cultura, voi avea oameni de cultura langa mine, cand vorbim de cum sa arate bulevardul, voi avea alaturi arhitectii. Sfaturile specialistilor vor conta foarte mult. Suceava poate fi pusa in miscare, asa cum a spus Flutur. Ce am propus ca si parteneriat sucevenilor: ca la fiecare eveniment mare sa fie chemati si sa vina in numar mare alaturi de mine ca parteneri activi.

Pentru ca am vazut bucurie pe fata celor care au participat. Cel mai important lucru auzit a fost ca intreaga competitie a fost reala.

Buna organizare s-a datorat in mare parte voluntarilor din echipei de tineri ai PNL. Voi propune sucevenilor acest gen de participare-voluntariat pentru rezolvarea unor probleme din oras. Pana acum nu a prea functionat. Cred ca in perioada urmatoare, vom mai avea activitati care sa presupuna implicarea activa a sucevenilor.

Pentru mine, premiul cel mare e participarea numeroasa la eveniment si la concert. Daca va uitati in centru, aproape nu se cunoaste ca acolo a fost un eveniment unde au participat aproape 15.000 de suceveni. Nu se va mai putea vorbi de acum inainte de faptul ca la kilometrul zero  nu se pot desfasura activitati cu numar mare de participanti. De noi depinde ce ne propunem si de noi depinde cum organizam activitatile si dovada data de suceveni e ca se poate.”

 


Intră acum și în grupul de