Atenție sporită din partea Primăriei Suceava în zona unităților de învățământ, până la debutul noului an școlar


Intră acum și în grupul de

În mai puțin de o săptămână,  elevii suceveni vor începe un nou an școlar, fapt pentru care conducerea Primăriei municipiului reşedinţă de judeţ acordă o atenție sporită lucrărilor cu fonduri europene ce se realizează în zona unităților școlare.

comandament

La comandamentul de lucrări de marți dimineața, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a adus în discuţie modul în care decurg proiectele de investiții din apropierea școlilor sucevene.

Harșovschi a arătat că elevii care studiază la Liceul Sportiv și la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava vor putea începe anul școlar așa cum trebuie, lucrările la sălile de sport fiind „cât de cât în grafic”.

Nu același lucru se poate spune și despre zonele în care firma nemțească Pfeiffer face lucrări de apă-canal.

După cum a declarat viceprimarul Sucevei, o problemă majoră este în fața Școlii Generale nr. 10 din cartierul Burdujeni, acolo lucrările având termen de finalizare data de 15 septembrie. Însă în condițiile în care anul școlar începe de luni, 14 septembrie, Harșovschi le-a cerut constructorilor să facă curățenie astfel încât să nu existe riscul ca elevii să calce prin mormanele de pământ.

„Singura soluție este să facă curățenie până vineri, pentru ca elevii să poată începe școala așa cum trebuie, în caz contrar, știți că nu am stat pe gânduri și am aplicat cât mai multe amenzi”, a spus Harșovschi.

El a mai precizat că până vineri speră să se rezolve și problema traficului restricționat de pe strada Narciselor ce duce spre Școala Creștină Filadelfia, în așa fel încât de luni părinții să poată să își ducă copiii cu mașinile la școala privată.

Viceprimarul Sucevei le-a cerut celor de la Pfeiffer să aibă grijă și de lucrările de pe strada Tipografiei ce duce spre Școala Gimnazială nr. 1, dar și spre Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” Suceava.

„Pe Tipografiei, unde avem și școală generală și liceu, este ca după război”, a menționat Harșovschi.

În ceea ce privește lucrările la străzi, viceprimarul Harșovschi a spus că începând de miercuri, o firmă de peisagistică ce a semnat un contract cu botoșănenii de la Victor Construct va reface lucrările de gazon de la parcările înierbate de pe Bulevardul George Enescu și strada Universității.

„Discutăm foarte mult cu sucevenii pe site-urile de socializare, aceste bălării se transformă în balauri”, a arătat Lucian Harșovschi.

El a subliniat faptul că în această perioadă Primăria Suceava se va preocupa de modul în care decurg lucrările din apropierea unităților de învățământ astfel încât noul an școlar să înceapă în bune condiții.


Intră acum și în grupul de