Balan: „Din păcate, sucevenii simt din plin dimensiunea dezastrului pe care-l lasă în urmă patru ani de guvernare PSD”


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PNL pentru Regiunea Nord-Est, deputatul Ioan Balan, a declarat, marţi, că incompetenţa PSD la guvernare şi în administraţia publică locală se vede cel mai bine în Suceava, acolo unde în anul 2012, împreună cu Gheorghe Flutur, au lăsat „la cheie” mai multe proiecte extrem de folositoare pentru cetăţeni, pe care nici Guvernul Ponta şi nici autorităţile locale nu au fost în stare să le finalizeze.

 „Împreună cu Gheorghe Flutur ne-am bătut pentru mai multe proiecte de anvergură pentru Suceava. Fie că este vorba despre centura ocolitoare a municipiului, fie despre zona cargo a Aeroportului Internaţional sau despre alte investiţii publice generatoare de locuri de muncă, lăsate „grea moştenire” PSD-ului şi care erau finalizate în anul 2012 în procente de până la 95%, „marii oameni de stat” ai PSD nu a fost în stare nici măcar să taie panglicile de finalizare, ca să culeagă laudele. Nu ne-am fi supărat pentru faptul că noi am muncit şi ei culeg laudele, pentru că atunci când am demarat aceste proiecte nu am făcut-o pentru aplauze şi ovaţii, ci pentru că ne-am gândit să lăsăm lucruri bine făcute în urma noastră, utile pentru suceveni”, a arătat Ioan Balan, într-un comunicat de presă.

ioan balan

Potrivit vicepreşedintelui PNL, de aproape patru ani, reprezentanţii PSD, atât la nivel central, cât şi la nivel local, nu au fost în stare nici măcar să finalizeze proiectele începute înainte de venirea la putere a PSD şi a lui Victor Ponta.

 „De aproape patru ani de zile, sub PSD, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, nu s-a demarat nici un proiect important de investiţii. În anul 2012, tot PSD se înghesuia să taie panglici la proiecte finalizate pentru care nu avusese nici cel mai mic merit. Mai mult, începând din vara anului 2012, majoritatea proiectelor aflate în faze avansate de execuţie au fost blocate pentru că noua putere a schimbat destinaţia banilor, de la investiţii, către clientela de partid şi finanţarea campaniei electorale a PSD”, a declarat Bălan.

El a mai adăugat că Victor Ponta şi reprezentanţii săi în teritoriu nu au mai tăiat panglici pentru că nu mai au la ce să taie.

„Nu au construit nimic! Nu au demarat nici un proiect! Nu au finalizat nici proiectele aproape finalizate sau, dacă au făcut-o, au făcut-o prost, cum e situaţia autostrăzii Sibiu-Orăştie. În urma PSD rămân cu siguranţă proiecte blocate, şantiere abandonate şi pline de rugină sau lucrări care se vor dărâma imediat ce vor pleca de la guvernare”, a arătat liderul liberal.

El susţine că lipsa investiţiilor publice a produs, cel puţin în municipiul Suceava, mai puţine locuri de muncă, mai multă sărăcie, mai multă emigraţie şi patru ani pierduţi din viaţa oraşului, care putea să prindă alura unui oraş european.

„Poate să mintă Victor Ponta de dimineaţa şi până seara că economia duduie şi scoate fum, că românii sunt copleşiţi de bunăstare, căci zona Suceava-Botoşani-Bacău-Vaslui tot cea mai săracă regiunea din Europa rămâne. Locurile de muncă sunt cele mai puţine din ţară şi în scădere, salariile cele mai mici, iar viaţa la fel de scumpă ca în toată ţara. Din 2012 şi până astăzi picior de investitor nu a mai călcat prin nord-estul României, iar investiţiile publice sunt moarte de când a venit PSD la guvernare. Din fondurile europene nerambursabile, în special cele pentru coeziune economică şi socială, nu a ajuns nici un euro pe la noi”, a declarat deputatul.

Balan a ţinut să sublinieze că în Suceava creşte cu mare viteză şomajul şi, de asemenea, creşte numărul sucevenilor care pleacă temporar sau definitiv din ţară, dezamăgiţi şi sătui să aştepte că se vor schimba lucrurile în bine şi pentru ei.

„Mă întreb cum s-ar fi descurcat Victor Ponta, dacă luni, când a început şcoala, ar fi fost şomer, disponibilizat în vremea strălucitei guvernări a PSD, şi, ca părinte, ar fi trebuit să-şi ducă amândoi copiii la şcoală, cu ghiozdanele pline de rechizite. De unde lua bani, căci toţi ştim cât costă? Ce le-ar fi spus propriilor copii? Din păcate, sucevenii simt din plin dimensiunea dezastrului pe care-l lasă în urmă patru ani de guvernare PSD şi cred cu putere că la alegeri îi pregătesc atât lui Victor Ponta, cât şi PSD, o mare surpriză”, a încheiat parlamentarul sucevean.


Intră acum și în grupul de