PSD Suceava cere Guvernului să revadă Hotărârea emisă de Boc prin care conductele de gaz construite prin credit luat de judeţ au fost transferate gratuit la Transgaz


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean al PSD Suceava a votat, cu unanimitate, sâmbătă, o rezoluţie prin care se cere Guvernului să reanalizeze HG 1216/ 2009 prin care s-a decis transferul conductelor de gaz natural construite în judeţul Suceava prin proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” către Transgaz care era obligată să continue investiţiile prevăzute în proiect dar care nu a mai făcut nici o investiţie.

psd (4)

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, care a cerut vot pe această rezoluţie, a spus că se impune ca Guvernul să reanalizeze Hotărârea emisă de Guvernul Boc în 2009 pentru că din banii judeţului Suceava s-au făcut conducte magistrale de gaz natural care au fost transferate gratuit la Trangaz cu condiţia continuării investiţiilor.

El a arătat că investiţiile nu au fost continuate şi că în aceste condiţii trebuie revăzută această Hotărâre de Guvern.

„Noi am predat conductele, dar nu s-a mai făcut nimic”, a spus Nechifor care a cerut şi punctul de vedere al localităţilor.

Mai mulţi membri ai PSD din diverse localităţi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de acest proiect şi au explicat că nu beneficiază de gaze naturale, dar trebuie să plătească pentru rambursarea creditului şi au cerut ca rambursarea să fie făcută doar de localităţile care au beneficiat de investiţii.

„E o povară foarte mare”, a spus unul dintre primarii nemulţumiţi.

Deputatul Gavril Mîrza, care a iniţiat în 2001 acest proiect când era preşedinte al CJ Suceava a spus că proiectul a fost gândit foarte bine şi că trebuia să se realizeze într-un timp mai scurt, dar că din păcate a început execuţia lui când a guvernat Alianţa DA, iar avizul pentru traversarea fondului forestier a fost blocat de Gheorghe Flutur care era ministru al Agriculturii, avizul fiind dat după ce la acest minister a venit Decebal Traian Remeş.

Mîrza a mai spus că atunci când a ajuns preşedinte al CJ Suceava, Flutur a făcut ce e mai uşor, transferând conductele la Transgaz.

„Regret că s-a ajuns cu proiectul în această fază”, a spus Mîrza care a subliniat că proiectul dacă ar fi fost realizat aşa cum a fost prevăzut iniţial aducea civilizaţia în fiecare localitate.

El a mai arătat că acest credit luat pentru proiect, în valoare de 82,3 milioane de euro este garantat de Guvern şi că ar trebui ca Guvernul să plătească creditul.

„Nu am conştiinţa încărcată că am greşit că am vrut să avem utilităţi”, a spus Gavril Mîrza.

Şi vicepreşedintele PSD Mihai Grozavu, fost vicepreşedinte al CJ Suceava a spus că proiectul a fost foarte bun şi că a fost apreciat de instituţii naţionale şi internaţionale.

Nechifor a subliniat că a văzut că în ultima perioadă a văzut că PDL începe să fie foarte agitat să că le „e dor să facă pe vătafii în judeţ”, dar că PSD trebuie să spună răspicat ce a făcut în judeţ.

El a mai declarat că PSD este un partid puternic şi că va trebui să câştige alegerile locale şi parlamentare din 2016.

„În 2016 vom spune apăsat cine suntem, ce facem, ce am făcut pentru suceveni ca să ne continuăm proiectele”, a spus Nechifor

 


Intră acum și în grupul de