PSD Suceava îl susţine pe Dragnea pentru funcţia de preşedinte al partidului. Alegerile din PSD Suceava se vor organiza la Poiana Stampei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean al PSD Suceava a decis, sâmbătă, prin vot, susţinerea candidaturii lui Liviu Dragnea la funcţia de preşedinte al PSD pentru alegerile din 11 octombrie.

psd (1)

La şedinţa Consiliului Judeţean al PSD Suceava au participat 166 de membri din cei 179 de membri ai acestei structuri.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, le-a prezentat membrilor Consiliului Judeţean al PSD Suceava situaţia actuală, fiind anunţate două candidaturi la funcţia de preşedinte al PSD, cea a senatorului de Prahova, Daniel Savu şi a preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Nechifor a spus că pe Daniel Savu nu-l cunoaşte foarte bine, doar de la televizor şi a supus votului Consiliului Judeţean al PSD Suceava susţinerea pentru unul sau altul dintre candidaţi.

Primul nume propus a fost cel al lui Liviu Dragnea când s-a constatat că o largă majoritate a votat în favoarea acestuia, motiv pentru care nu a mai fost necesar să fie supus votului şi susţinerea pentru celălalt candidat.

Nechifor a arătat că în urma votului, organizaţia PSD Suceava recomandă şi susţine candidatura lui Liviu Dragnea la preşedinţia PSD.

El a mai anunţat că alegerile pentru funcţia de preşedinte al PSD se vor organiza în data de 11 octombrie când vor fi organizate secţii de votare în fiecare localitate, iar membrii PSD vor putea să-şi exprime opţiunea până la ora 20.

Nechifor precizat că vor putea vota şi membri PSD din alte judeţe aflaţi în staţiune în judeţul Suceava dacă vor avea carnetul de partid.

Totodată, s-a stabilit ca în data de 3 octombrie să fie organizată Conferinţa judeţeană de alegeri în PSD Suceava, urmând să participe şi liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Nechifor a propus ca această conferinţă de alegeri să se organizeze la căminul cultural din Poiana Stampei, dar mai mulţi membri PSD, începând cu primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, au cerut organizarea conferinţei la Suceava.

Cu toate acestea, s-a decis ca această conferinţă să fie organizată, în 3 octombrie, începând cu ora 10, la Poiana Stampei.

Cătălin Nechifor declara, recent, că semnalul începerii campaniei electorale pentru alegerile din 2016 va fi dat odată cu organizarea Conferinţei judeţene de alegeri.


Intră acum și în grupul de