Trei tineri cu antecedente penale, suspectați că au furat mai multe bunuri de pe raza comunei Sadova


Intră acum și în grupul de

retinere politie arest mascat

Trei tineri cu antecedente se află sub urmărire penală, ei fiind suspectați că au furat mai multe bunuri de pe raza comunei Sadova.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, în cursul zilei de joi, 24 septembrie, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Lăcătuș Gruia Mălin, Calancea Cristian Filip și Solomon Lucian, toți fără ocupații și cu antecedente penale.

În timp ce Calancea Cristian Filip și Solomon Lucian sunt cercetați pentru două infracțiuni de „furt calificat”, lui Lăcătuș Gruia Mălin i se adaugă și săvârșirea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.

După cum au arătat procurorii, în noaptea de 22 spre 23 septembrie 2015, Lăcătuș Gruia Mălin, din comuna Pojorâta, a condus mașina fără a deține permis în acest sens, pe raza localității de domiciliu, dar și pe raza comunei Sadova, avându-i ca pasageri pe numiții Calancea Cristian-Filip și Solomon Lucian.

Conform procurorilor, cei trei au sustras prin efracție din gospodăria și magazia unei persoane din Sadova mai multe scule electrice profesionale (flexuri, bormașini, freză, clești, rotopercutor) și din garajul unei alte persoane din aceeași localitate 50 litri motorină și un furtun folosit pentru preluarea carburantului.

Astfel, cei trei au adus un prejudiciu de aproximativ 3.500 lei.

Tinerii au fost surprinși în flagrant de organele de poliție și opriți în trafic, iar în mașină au fost descoperite bunurile amintite.

Cei trei inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, după care la data de 24 septembrie a.c. au fost prezentaţi Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc cu propunere de arestare preventivă.

 


Intră acum și în grupul de