Zeci de primarii PSD din judeţul Suceava nemulţumiţi despre unele acţiuni ale prefectului Constantin Harasim


Intră acum și în grupul de

Zeci de primari PSD din judeţul Suceava au exprimat, sâmbătă, în Consiliul Judeţean al PSD Suceava, nemulţumirea faţă de acţiunile prefectului, Constantin Harasim, în special de controlul actelor emise de autorităţile locale privind închirierea păşunilor.

psd

Primarul PSD al comunei Forăşti, Brăduţ Avrămia, a spus în cadrul şedinţei, că vorbeşte în numele a cel puţin 20 de primari PSD din judeţ care sunt nemulţumiţi de cum acţionează prefectul Constantin Harasim în ceea ce priveşte controlul de legalitate al actelor emise de autorităţile locale.

Avrămia a explicat că în primăvara acestui an Consiliile locale au organizat licitaţii pentru închirierea păşunilor, fiind deja încheiate contracte cu crescătorii de animale, iar acum primăriile primesc adrese din partea Prefecturii că nu sunt bune hotărârile prin care au fost decise licitaţiile.

„Ni se spune că nu e bun planul amenajistic la şase luni după ce am făcut licitaţiile pentru păşune”, a spus primarul.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, preşedinte al CJ Suceava a spus că va încerca să discute cu prefectul să se lămurească asupra situaţiei.

Nechifor s-a întrebat dacă ceea ce s-a decis în primăvara acestui an, după ce primarii au avut întâlniri cu prefectul pentru a discuta despre modul în care trebuie făcute licitaţiile pentru închirierea păşunilor nu mai este bun.

„Deci ce s-a decis prin HCL la începutul anului acum nu mai e bun? Voi încerca să mă întâlnesc cu prefectul săptămâna viitoare să ne lămurim. Consiliul Judeţean nu are nici o atribuţie în acest domeniu”, a spus Nechifor.

Avrămia a declarat ulterior că nu înţelege de ce a fost bine cum s-a decis în primăvară, iar acum trebuie refăcute licitaţiile în condiţiile în care cei care au câştigat licitaţiile au deja contracte încheiate şi riscă să nu-şi primească subvenţia de la APIA.

psd (2)


Intră acum și în grupul de