BPJ al PSD Suceava a decis să nu candideze nimeni pentru funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei. Ovidiu Donţu şi-a înscris candidatura şi şi-o menţine


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent al PSD Suceava întrunit, sâmbătă, după desfăşurarea Consiliului Judeţean al PSD Suceava pentru a stabili detaliile organizării Conferinţei judeţene de alegeri care se va desfăşura în 3 octombrie la Poiana Stampei a decis, prin vot, să recomande membrilor BPJ al PSD Suceava să nu candideze la funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene.

psd (2)

Potrivit unor surse participante la şedinţă, propunerea ca nici un membru al BPJ al PSD Suceava să-şi înscrie candidatura la funcţia de preşedinte executiv al PSD Suceava a fost supusă la vot secret.

Propunerea a fost susţinută de un număr de 15 membri ai BPJ al PSD Suceava din cei 20, fiind înregistrate doar patru voturi împotrivă şi o abţinere.

De remarcat este că împotriva acestei propuneri a fost preşedintele executiv în funcţie, senatorul Ovidiu Donţu, care este şi preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a PSD.

De altfel, Donţu şi-a înregistrat cu o săptămână în urmă candidatura la funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Suceava.

Întrebat dacă va renunţa la candidatura sa la funcţia de preşedinte executiv, în urma recomandării decise de Biroul Permanent Judeţean al PSD Suceava, Ovidiu Donţu a spus: „Categoric nu!”.

dontu psd

Cel mai probabil, Ovidiu Donţu va susţine că şi-a înscris candidatura înaintea adoptării deciziei BPJ al PSD Suceava şi că, în aceste condiţii, candidatura sa nu încalcă poziţia exprimată de conducerea la vârf a organizaţiei judeţene PSD Suceava.

Mai mulţi membri din conducerea PSD Suceava consideră că atitudinea lui Ovidiu Donţu este de „sfidare” a Biroului Permanent Judeţean al PSD Suceava cu consecinţele de rigoare.

Funcţia de preşedinte executiv a fost introdusă în noul Statut al PSD, în special pentru că, la acea vreme, preşedintele PSD era Victor Ponta, care se ocupa mai mult de activitatea guvernamentală, iar poziţia de preşedinte executiv a fost preluată de Liviu Dragnea care s-a ocupat mai mult de activitatea de partid.

Conducerea organizaţiei PSD Suceava consideră că nu este necesară dublarea funcţiei de preşedinte al PSD Suceava cu această poziţie de preşedinte executiv, iar pentru ca locul să rămână vacant s-a propus şi votat cu largă majoritate ca nimeni să nu candideze pentru funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene.

Pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Suceava şi-a înscris candidatura actualul preşedinte al organizaţiei, Cătălin Nechifor.

El a anunţat că principalul său scop în următorul mandat de preşedinte al PSD Suceava este câştigarea alegerilor locale şi parlamentare din 2016.

 


Intră acum și în grupul de