Ultimul primar al Rădăuţiului îşi face partid şi vrea să arate că municipiul se poate dezvolta dacă nu se fură


Intră acum și în grupul de

Ultimul primar al municipiului Rădăuţi, Traian Andronachi, a anunţat, marţi în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că a depus, la Tribunalul Bucureşti, actele pentru înfiinţarea formaţiunii Uniunea pentru Rădăuţi care are 20 de membri fondatori.

andronachi traian 1

Andronachi a fost din 25 martie până la 1 aprilie viceprimar cu atribuţii de primar al municipiului Rădăuţi. La 31 martie Curtea de Apel Suceava a decis dizolvarea Consiliului local Rădăuţi ceea ce a condus la o situaţie fără precedent în administraţia locală din România, când o localitate, chiar municipiu, a rămas fără conducere administrativă, cu consecinţele de rigoare.

Andronachi a explicat în emisiune că se puteau organiza alegeri anticipate până în 15 mai şi că situaţia putea fi evitată, dar a precizat că PSD nu a dorit asta şi că s-a ajuns în blocaj administrativ.

El a spus că imediat după decizia Curţii de Apel Suceava a fost organizată o şedinţă la care a participat prefectul Constantin Harasim, preşedintele CJ Cătălin Nechifor, şeful Poliţiei Municipale, discuţiile vizând organizarea de alegeri anticipate pentru a nu se ajunge în blocajul administrativ în care este astăzi municipiul.

„Dacă PSD vroia să facă alegeri anticipate, se făceau de două ori”, a spus Andronachi.

El s-a întrebat de ce PSD nu a dorit alegeri anticipate dacă este un partid care clamează că este bine organizat în Rădăuţi.

Andronachi a mai spus că în bugetul municipiului existau bani pentru repararea de drumuri, pentru lucrări de apă şi canalizare, altele decât prin proiectul european, dar că nu s-au făcut.

El a anunţat că împreună cu un grup de rădăuţeni din care fac parte peste 20 de persoane lucrează de circa trei ani la soluţii pentru dezvoltarea municipiului şi că toţi se întâlnesc în fiecare zi de marţi pentru a avea aceste discuţii.

Andronachi a spus că din Uniunea pentru Rădăuţi fac parte 20 de persoane ca membri fondatori din motive pragmatice, pentru că ar trebui ca toţi membrii fondatori să meargă la Tribunalul Bucureşti când se discută înregistrarea partidului.

El a mai declarat că adunarea generală a UpR va decide, după înscrierea partidului, conducerea formaţiunii şi candidatul la funcţia de primar şi lista de consilieri locali.

Andronachi a adăugat că această formaţiune nu este interesată de candidaturile de la Consiliul Judeţean şi se bazează că oricum va primi sprijinul viitorului preşedinte al Consiliului Judeţean.

El a mai declarat că municipiul Rădăuţi este unul dintre cele mai bogate din ţară şi că se poate dezvolta dacă nu se va fura.

„Noi vrem să facem treabă pentru că putem şi vrem să demonstrăm toată neputinţa celorlalţi”, a spus Andronachi.


Intră acum și în grupul de