Liviu Dragnea: Vorbim în 2015 de alimentări cu apă când în vestul Europei nu mai e demult o năzuinţă. Din cauza războiului politic nu avem nici autostrăzi. Eu am ridicat ramura de măslin


Intră acum și în grupul de

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, în localitatea suceveană Poiana Stampei în faţa delegaţilor conferinţei judeţene PSD Suceava că va insista pe ideea dialogului politic şi nu a războiului politic pentru că din cauza războiului politice, a  politicii „de breaking news” ţara nu s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani.

psd (4)

 

Dragnea  consideră că este nevoie de un program de dezvoltare asumat pentru 10-20 de ani care să fie convenit de toate forţele politice.

„Suntem la 25 de ani de la Revoluţie şi din cauza faptului că politicienii au fost în hârâieli, în certuri, în război politic, nu avem o autostradă care să lege Moldova de Transilvania, Moldova de Muntenia, Muntenia şi Oltenia de Transilvania şi Moldova”, a spus Dragnea.

El a arătat că s-au făcut multe lucruri în această guvernare, dar că în 2015 se vorbeşte de mari realizări care înseamnă alimentare cu apă, ceea ce în vestul europei astea nu mai sunt de mult năzuinţe, nu mai sunt mari speranţe.

Liderul social-democrat a mai spus că zeci de miliarde de euro au fost cheltuiţi în ultimii 25 de ani fără o strategie, fără un plan coerent pe 10-20 de ani, iar politicienii au preferat să se certe între ei.

El a arătat că în loc ca banii să fie cheltuiţi într-un plan bine gândit, dar fără efecte imediate, politicienii s-au ciondănit permanent şi s-au gândit cum să facă un asemenea plan când am nevoie de voturi mâine şi astfel nu s-a făcut nici un plan coerent, iar ţara nu are autostrăzi, nu are alimentări cu apă în toată ţara, nu are toate şcolile avizate sanitar.

Dragnea a arătat că se poate merge în continuare la fel cu  politica de breaking news, a războiului politic, dar că PSD nu mai vrea să cadă în această capcană.

„A fost o capcană întinsă, pentru că interesul celorlalţi al cărui exponent a fost Traian Băsescu, acum nu mai ştiu cine este exponentul, sper că nu Klaus Iohannis, a fost să fie o zumzăială permanentă, să se certe mereu la televizor, să spună la lumea că toţi sunt la fel pentru că singurul partid care construieşte e PSD”, a spus Dragnea.

El a adăugat că dacă PSD îşi va îndeplini menirea de partid al construcţiei, dezvoltării şi al viitorului, atunci va câştiga şi PSD ca partid şi va câştiga şi ţara.

psd (21)

„Eu am ridicat ramura de măslin. În continuare masa dialogului îi aşteaptă. Scaunele lor sunt libere. Îi aşteptăm la legea salarizării, îi aşteptăm să discutăm de soarta TVR, la legea achiziţiilor publice şi foarte important, la Planul naţional de dezvoltare al acestei ţări pentru 10-20 de ani. Noi vrem să le facem împreună pentru că sunt documente, planuri care se fac în timp, dar le transmitem că nu-i aşteptăm la nesfârşit pentru că această ţară nu mai poate sta”, a spus Liviu Dragnea.

El a mai spus că e nevoie şi de reforma statului pentru că în România există acelaşi sistem administrativ de dinainte de Revoluţie, cu prea multă putere de decizie la Bucureşti şi prea puţină putere de decizie în judeţe.

„Această ţară chiar are nevoie de regionalizare. Bucovina poate fi o regiune şi merită să fie o regiune”, a spus Dragnea.

El susţine că ghemul puterii de la Bucureşti va trebui spart.

„La Bucureşti trebuie păstrate marile strategii naţionale, programele naţionale”, a spus Dragnea care consideră că în problemele locale şi regionale trebuie să decidă autorităţile locale şi nu funcţionarii de la Bucureşti.

 


Intră acum și în grupul de