Vicepreşedintele PNL Ioan Bălan: Ramura de măslin a lui Liviu Dragnea este de fapt un ciulin

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, luni, că ramura de măslin ridicată de Liviu Dragnea este de fapt un ciulin pentru că nu-și asumă votul prin corespondență, respectul față de cetățean sau respectul față de justiție, încercând doar să se spele pe mâini ca Pilat din Pont.

ioan balan (2)

”Liviu Dragnea a ridicat de fapt un ciulin. E o șmecherie de început de campanie electorală anunțul că ridică ramura de măslin. Ramura de măslin însemna vot prin corespondență la alegerile din România, respect față de cetățean, respect față de justiție”, a spus Bălan.

Liderul liberal a apreciat că Liviu Dragnea se poziționează în personajul pozitiv, iar mesajul lui politic este că doar Dragnea și cei care susțin PSD sunt curați, iar restul nu.

”El se poziționează în personajul Pilat din Pont care s-a spălat pe mâini, dar ce are el pe mâini nu se duce doar după o spălare”, a spus Bălan.

Vicepreședintele regional liberal consideră că Dragnea are pe mâini blocajul administrativ din Rădăuți mai ales că îi stătea la îndemână ca situația din acest important municipiu al României să fie soluționată constituțional și legal prin organizarea de alegeri parțiale.

”Ce le poate spune Dragnea celor din Rădăuți care și-au plătit taxele și impozitele și nu au beneficiat de serviciile pe care le-au achitat ci au constatat că au o primărie blocată de unde nu pot obține certificate de urbanism, autorizații de construire, că nu pot să-și racordeze locuințele la gaz natural, că nu pot să construiască nimic, că spitalul riscă să se închidă, că profesorii nu-și primesc banii și multe altele”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul sucevean a mai spus că Liviu Dragnea ar fi trebuit să anunțe că începe să respecte toți cetățenii români, inclusiv cei care lucrează acum în străinătate, cei cărora Guvernul Ponta le cere să plătească dări la stat, dar cărora nu li se permite să voteze.

”Normalitatea invocată de Liviu Dragnea înseamnă normalitatea pentru România. Ceea ce au cerut sutele de mii de români care au fost umiliți de reprezentanții statului român la alegerile de anul trecut, să poată să-și exprime votul la fel ca și cei din țară, înseamnă tot normalitate”, a spus Bălan.

El a subliniat că prin mesajul dat de la Suceava, Liviu Dragnea încearcă doar ”o șmecherie de început de campanie electorală” prin care doar el și PSD dețin adevărul absolut.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, în localitatea suceveană Poiana Stampei în faţa delegaţilor conferinţei judeţene PSD Suceava că va insista pe ideea dialogului politic şi nu a războiului politic pentru că din cauza războiului politice, a  politicii „de breaking news” ţara nu s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani.

Dragnea  consideră că este nevoie de un program de dezvoltare asumat pentru 10-20 de ani care să fie convenit de toate forţele politice.

„Suntem la 25 de ani de la Revoluţie şi din cauza faptului că politicienii au fost în hârâieli, în certuri, în război politic, nu avem o autostradă care să lege Moldova de Transilvania, Moldova de Muntenia, Muntenia şi Oltenia de Transilvania şi Moldova”, a spus Dragnea.

psd (41)

El a arătat că s-au făcut multe lucruri în această guvernare, dar că în 2015 se vorbeşte de mari realizări care înseamnă alimentare cu apă, ceea ce în vestul europei astea nu mai sunt de mult năzuinţe, nu mai sunt mari speranţe.

Liderul social-democrat a mai spus că zeci de miliarde de euro au fost cheltuiţi în ultimii 25 de ani fără o strategie, fără un plan coerent pe 10-20 de ani, iar politicienii au preferat să se certe între ei.

El a arătat că în loc ca banii să fie cheltuiţi într-un plan bine gândit, dar fără efecte imediate, politicienii s-au ciondănit permanent şi s-au gândit cum să facă un asemenea plan când am nevoie de voturi mâine şi astfel nu s-a făcut nici un plan coerent, iar ţara nu are autostrăzi, nu are alimentări cu apă în toată ţara, nu are toate şcolile avizate sanitar.

Dragnea a arătat că se poate merge în continuare la fel cu  politica de breaking news, a războiului politic, dar că PSD nu mai vrea să cadă în această capcană.

„A fost o capcană întinsă, pentru că interesul celorlalţi al cărui exponent a fost Traian Băsescu, acum nu mai ştiu cine este exponentul, sper că nu Klaus Iohannis, a fost să fie o zumzăială permanentă, să se certe mereu la televizor, să spună la lumea că toţi sunt la fel pentru că singurul partid care construieşte e PSD”, a spus Dragnea.

El a adăugat că dacă PSD îşi va îndeplini menirea de partid al construcţiei, dezvoltării şi al viitorului, atunci va câştiga şi PSD ca partid şi va câştiga şi ţara.

„Eu am ridicat ramura de măslin. În continuare masa dialogului îi aşteaptă. Scaunele lor sunt libere. Îi aşteptăm la legea salarizării, îi aşteptăm să discutăm de soarta TVR, la legea achiziţiilor publice şi foarte important, la Planul naţional de dezvoltare al acestei ţări pentru 10-20 de ani. Noi vrem să le facem împreună pentru că sunt documente, planuri care se fac în timp, dar le transmitem că nu-i aşteptăm la nesfârşit pentru că această ţară nu mai poate sta”, a spus Liviu Dragnea.

loading...